Bretagne lanceert website 'duurzaam toerisme'


De regio Bretagne lanceerde haar nieuwe website over duurzaam toerisme: www.duurzaam-bretagne-vakantie.com. De ontwikkeling van deze website is het vervolg van het eigen keurmerk 'Bretagne Tourisme Durable' dat al langer bestaat. De nieuwe website stelt de bezoeker in staat om zelf een duurzame vakantie samen te stellen in de regio Bretagne, aan de hand van vier rubrieken: Duurzaam Bretagne, Leuke adresjes, Ontdekkingen en Praktische informatie.

Duurzaam toerisme in Bretagne
Al sinds enkele jaren investeren de VVV van Bretagne en haar partners in de ontwikkeling van duurzaam toerisme in de regio met als doelstelling een evenwicht te vinden tussen toerisme, sociaaleconomische aspecten en het milieu. Resultaten hiervan zijn onder andere de aangelegde fietspaden, ecologische accommodaties, beschermde gebieden en biologische restaurants.

Selectie op basis van keurmerken
Enkel de accommodaties en restaurants die een keurmerk hebben ontvangen (zoals Green Key of het Europees Ecolabel) zullen op deze nieuwe site genoemd worden. Ook de accommodaties van het eigen keurmerk 'Bretagne Tourisme Responsable' hebben een plekje op de site verdiend.


Wat denk jij ervan?