Op avontuur in de tropen van Panamá


Onder de strakblauwe hemel van het tropische paradijs Panamá beleven sportievelingen onvergetelijke avonturen. Per vliegtuig, kano, raft, fiets, of met de benenwagen. Panamá biedt voor talloze activiteiten de mooiste en beste decors.

Groen, groener, groenst
De steile hellingen van Vulkaan Barú zijn ideaal voor hiken, trekking of een wandeling op de smalle paden tussen de rotsen. De omgeving krijgt gewicht door de gigantische bomen in het vochtige woud waar zeldzame tropische vogels als de quetzal huizen. In de pittoreske dorpjes in het dal zijn diverse overnachtingsmogelijkheden.
De golfsport kent een lange historie in Panamá en is nog steeds populair. Vandaar dat er zich hier vele schitterende golfbanen bevinden, waarvan sommige ontworpen zijn door beroemdheden als Jack Nicklaus. Landelijke golftours (in competitieverband of op eigen gelegenheid) zijn het gehele jaar mogelijk.

Wild, wilder, wildst
Panamá is dooraderd met honderden rivieren die uitmonden in de Pacific of Caribische Zee. De rivieren, vaak lang met een sterke stroming, worden veelvuldig bezocht door rafters. Enige durf is zeker nodig. Het wonderschone landschap maakt elke inspanning echter meer dan de moeite waard.
Daar waar de rivieren opgaan in de Pacific, ontstaan golven die ’s werelds beste surfers tot op het bot bekoren. Bruisend vormen zich watervallen van golven die geoefende surfers de ultieme sportervaring garanderen.

Hoog, hoger, hoogst
Een uiterst fascinerende manier om de schoonheid van het regenwoud te ervaren is glijdend van canopyplatform naar canopyplatform. Er zijn veel professionele canopysporen aangelegd in Panamá. Ze verbinden de aarde, het regenwoud en de lucht.
Ook paragliding en een vlucht in een ultralight vliegtuig boven het blozende landschap van Panamá zijn meer dan de moeite waard. Deze adrenaline-opwekkende activiteiten zijn tegenwoordig zelfs de grootste trekpleisters van het land. Spectaculaire vluchten worden verzorgd bij het Panamakanaal en op bijzondere plekken in het binnenland, zodat bezoekers vanuit de lucht de enorme diversiteit in leven en cultuur kunnen bewonderen.
www.visitpanama.com

Wat denk jij ervan?