Sandwich viert 250 jaar sandwich


In 2012 is het precies 250 jaar geleden dat in Engeland de ‘sandwich’ werd uitgevonden, een verjaardag die uiteraard wordt gevierd.
Het feest vindt plaats in het Engelse kustplaatsje Sandwich, makkelijk te bereiken met de ferry van DFDS Seaways. De naam van het schilderachtige stadje in Kent heeft eigenlijk niets te maken met voedsel want Sandwich betekent ‘sand place’ of ‘plaats aan de monding’ van de rivier.

Sandwich
Volgens de geschiedschrijving is het evenwel zo dat John Montagu, de vierde graaf van Sandwich, in 1762, de sandwich heeft uitgevonden. Deze graaf was een hartstochtelijk kaartspeler en wou zijn kaarten niet aan de kant leggen om te eten. Daarom bedacht zijn kok de sandwich, dunne rijkelijk belegde boterhammetjes die op het tafeltje naast de speeltafel werden neergezet. Zo kon de graaf gewoon doorgaan met zijn spel terwijl hij zijn voedsel binnenkreeg.
Het buitengewone verjaardagsfeest wordt georganiseerd tijdens het weekend van 12 en 13 mei 2012, in Sandwich. Het zal er ongetwijfeld vrolijk aan toegaan en dat in het teken van de sandwich, intussen wereldwijd bekend als fastfood.

Naar Kent
Om in Kent te geraken neem je in Calais of in Duinkerke de ferry van DFDS Seaways naar Dover. Er vaart een ferry vanuit Duinkerke om de twee uur in beide richtingen, vanuit Calais zijn er 5 afvaarten per dag, bij aankomst rij je langs de prachtige krijtrotsen. Na minder dan een uur ben je in Sandwich. Bekijk je het programma van het sandwichfeest dan weet je meteen dat het ginds onvoorstelbaar gezellig wordt met o.a. een lokale voedsel- en drankfair in de Guildhal, een ‘sandwich making competition’, een theatervoorstelling met in de hoofdrol John Montagu en een prijsuitreiking door niemand minder de huidige graaf van Sandwich. Er komt ook een delegatie uit de Franse stad Honfleur, in traditionele kledij, die er de Engelsen zal leren hoe een men een ‘baguette sandwich’ maakt. Kortom, het wordt beslist een knotsgekke bedoening en dus een uitgelezen aanleiding voor een trip naar de overkant van Het Kanaal.

Tuin van Engeland
Een reis naar Kent hoeft overigens niet helemaal in het teken van de sandwich te staan want in de ‘Tuin van Engeland’ kun je nog van nog veel meer lekkers genieten, van een heerlijke afternoontea bijvoorbeeld, met ovenverse scones, van een verfrissende pint of lager in een stokoude pub of van een Dover sole en Whitstable Oysters in een gastronomisch restaurant.
De foodtrip naar Kent, al dan niet met een sandwich in Sandwich, begint hoe dan ook op de ferry van DFDS Seaways die je snel en prijsgunstig over Het Kanaal brengt.

Boek nu je korte break in Engeland en geniet van volgende voordeeltarieven:
• Tot 2 dagen heen en terug voor auto + 4 inzittenden : € 39
• Tot 5 dagen heen en terug voor auto + 4 inzittenden : vanaf € 49
Tarief is geldig voor reizen tussen nu en 29/03/2012 en tussen 16/04/2012 en 31/05/2012

Voor info en boekingen:
Info www.sandwichevents.info
www.dfds.be - Tel.: 02 719 90 92, ferry@be.fcm.travel of via de reisagent


Wat denk jij ervan?