Boekenfans zijn thuis in Haye-on-Wye


Voor de reislustige boekenfan is Haye-on-Wye, gelegen op de grens tussen Engeland en Wales in het gewest Powys, een absolute must. Het dorpje heeft maar liefst 39 boekwinkels en is tevens de thuisbasis van het internationaal bekende Hayfestival. Tezamen met de boekwinkels maken de vele antiekwinkels het dorpje een uitstekende bestemming voor cultuurliefhebbers.


Hayfestival
Het Hayfestival, dat ooit begon in Wales, wordt inmiddels op 9 plaatsen wereldwijd georganiseerd, waaronder Istanbul, Nairobi en Dhaka. Met de titel ‘Imagine the World’ vindt de Welshe editie dit jaar plaats van 31 mei tot en met 10 juni. In het kader van het 25-jarig bestaan van het evenement worden meer dan 700 activiteiten georganiseerd. Op www.hayfestival.com staat het volledige programma en kunnen ook vroegboektickets worden gereserveerd.
Voor wie er na het boekengeweld nog even tussenuit wil in de vrije natuur: ook dit is geen probleem. Haye-on-Wye ligt namelijk aan de rand van het inmiddels bekende Brecon Beacons National Park. Wandelen, fietsen en genieten in authentieke Welshe Bed & Breakfasts. Doen!


Bereikbaarheid Wales vanuit België
Reizen naar Zuid-Wales: ferry naar Duinkerke of Calais met DFDS Seaways of P&O Ferries, met Brussels Airlines/BMI vanuit Brussel naar Bristol of met de Eurostar naar Londen + aansluiting op het nationale treinnetwerk.
Reizen naar Noord-Wales: ferry Zeebrugge-Hull met P&O Ferries en autosnelweg via Leeds, Manchester en Chester, vluchten naar Liverpool of Manchester met Brussels Airlines of BMI.
www.hay-on-wye.co.uk
www.hayfestival.com
www.visitwales.be


Wat denk jij ervan?