Elke maand Earth Hour in Oman


Het Wereldnatuurfonds vraagt met het jaarlijkse 'Earth Hour' aandacht voor klimaatverandering. Het Six Senses Zighy Bay Resort in Oman vindt één uur per jaar niet voldoende. In het hotel wordt elke maand een Earth Hour georganiseerd.

Een met de natuurlijke omgeving
Het Six Senses Zighy Bay Resort, gelegen op het schiereiland Musandam, is één van de meest exclusieve resorts van Oman. Er wordt veel belang gehecht aan ecologische en sociale duurzaamheid. Het Zighy Bay Resort is zodanig ontworpen dat het opgaat in de natuurlijke omgeving en het is gebouwd volgens de oude Omanistijl en met gebruik van veel natuurlijke materialen. Het resort beschikt bovendien over een speciaal milieubeheersysteem dat ervoor zorgt dat de activiteiten in overeenstemming zijn met de natuurlijke omgeving. Op deze manier probeert Six Senses Zighy Bay Resort bij te dragen aan de duurzame ontwikkeling van de lokale gemeenschap en het behoud van de unieke locatie waar ze gevestigd zijn.

Elke maand Earth Hour
Maar Zighy Bay doet meer om bij te dragen aan de toekomst van de aarde. Elke maand houden ze een Slow Lifehour, waarbij een uur lang al het energieverbruikende materiaal wordt uitgeschakeld. Van deze activiteit, die altijd plaatsvindt op de avond van de volle maan, maakt het resort steevast een bijzonder feestje, met ecovriendelijke activiteiten, diners bij maanlicht en zelfs een ware Dinner in the Dark Experience, een unieke ervaring voor de zintuigen. Na een welkomstcocktail worden gasten geblinddoekt voor de eerste gang van het diner. De tweede gang vindt plaats in het donker, maar zonder blinddoek. Bij het hoofdgerecht worden de kaarsjes aangestoken en bij het dessert is het weer tijd voor licht.

Over Earth Hour
Earth Hour is een wereldwijde actie van het Wereldnatuurfonds. Het vindt elk jaar plaats in het laatste weekend van maart, tussen 20.30 uur en 21.30 uur lokale tijd. Door een uur lang het niet noodzakelijke licht uit te doen, geven burgers en bedrijven aan dat zij zich zorgen maken over de klimaatverandering en dat zij de toekomst van de aarde belangrijk vinden. In 2006 werd Earth Hour voor het eerst georganiseerd in Sydney. In de jaren die volgden, deden steeds meer landen mee. Vorig jaar deden honderden miljoenen mensen in 135 landen mee aan de actie.
Meer informatie is beschikbaar op www.visitoman.be en www.sixsenses.com/sixsenseszighybay/


Wat denk jij ervan?