Nieuwe attracties in Tirol


Authentiek en toch een wereldprimeur; dat is de grootse houten kogelbaan ter wereld, die deze zomer opent in Tulfes (regio Hall-Wattens). Het 200 meter lange parcours gaat van start bij het middenstation van de Glungezerlift en is geheel ecologisch. De grote houten kogels en het parcours zijn gemaakt van Zirbenhout. Kinderen en volwassenen raken gefascineerd van de manier waarop de kogels van snelheid en richting veranderen en plots weer vanachter een boomstam tevoorschijn komen. Bij de ‘doe-het-zelf-plaats’ kun je je eigen kogelbaantechnieken beproeven door een eigen parcours te bouwen en te testen. De totale speelarena met o.a. een boomhut en ontspanningsterrein is 7000 m2. De kogelbaan wordt officieel geopend van 7-10 juni. www.hall-wattens.at

Voel je als Tarzan in Tirol
In Kaltenbach (Zillertal) opent deze zomer een spectaculaire hochseilgarten met zeven trajecten, variërend van 1,5 tot 40 meter hoogte. Waaghalzen klimmen in de touwen en trotseren het klettersteigparcours over een waterval, stappen op grote hoogte van boomstam naar boomstam, zwaaien over de flyingfox en overbruggen het Tarzanparcours. Voor de jongste telgen van het gezin is er een speciaal kinderparcours voor kids vanaf 3 jaar. Het park opent haar deuren in mei 2012. www.outdoorcenter-zillertal.com
In 2011 werden in het Zillertal al 100 nieuwe klettersteig- en boulderroutes in gebruik genomen in het klimcentrum van Aschau.

Lechwegtrail
Dit wandelseizoen wordt in de Alpen de Lechwegtrail geopend, de eerste gecertificeerde grensoverschrijdende langeafstandswandeling van Europa (certificering door de Europese Wandel Vereniging EWV.) De trail voert door Oostenrijk en Duitsland en doorkruist de regio’s Vorarlberg, Tiroler Lechtal en Allgäu. Bijzonder is dat de trail langs één van Europa’s laatste wildwater-riviergebieden van de Alpen loopt. Het Tiroler deel van de Lechwegtrail is eveneens onderdeel van de Adlerweg en is uiterst geschikt voor recreatieve wandelaars en natuurliefhebbers. Langs de route liggen tal van natuurlijke, culturele en historische bezienswaardigheden.

Valkenier voor één dag
Deze zomer kun je ervaren hoe het is om valkenier te zijn tijdens de valkenierworkshops. Bij de workshops leer je alles over de leefgewoontes en voeding van de adelaars, maak je persoonlijk kennis met de roofvogels en neem je actief deel aan de roofvogels how. Na afloop van de s how vindt de naverzorging plaats en ontvang je een certificaat. De minimum leeftijd is 15 jaar.
Wie liever van een afstandje toekijkt, bezoekt de nieuwe roofvogels how. Je bereikt het adelaarsdomein met de grootste gondel van Oostenrijk: de Ahornbahn. Naast de roofvogels how vind je hier een één uur durende wandeling rond het bergstation en een interactieve 3D-hut waarvandaan je de omgeving ziet uit adelaarsperspectief.

Zomervakantie voor ieder budget
Wie de kosten van de zomervakantie beperkt wilt houden, kiest voor een Tiroler vakantieregio met een gratis zomerkaart. Deze zomer introduceert het Wildschönau de gratis Wildschönau Card die vrij toegang geeft tot de liften van het Wildschönau, het Erlebnisbergwerk, het Bergbauernmuseum en veel meer. Ook kun je kosteloos deelnemen aan het begeleide wandelprogramma en kunnen kids meedoen met het programma van de drakenclub.
Andere regio’s met een gratis zomerkaart zijn: Alpbachtal Seenland, St. Anton am Arlberg, Silberregion Karwendel, Sonneplateau Mieming & Tirol Mitte, Lechtal, Ferienland Kufstein, Naturparkregion Reutte, Serfaus-Fiss-Ladis, Tirol West en Allgäu-Tirol Vitales Land.

Aanbiedingen
De Tirol touristboard heeft de beste arrangementen gebundeld op www.vakantie.tirol.at/zomeraanbiedingen. Vanaf nu is het mogelijk om de accommodaties te filteren op zoekcriteria zoals de ‘Family Tirol Dorpen’ en ‘Family Tirol Hotels’, waarbij alle faciliteiten en activiteiten zijn afgestemd op gezinnen. Wandelliefhebbers selecteren op ‘Adelaarsweg‘ of ‘Wandelhotels Tirol.’ Bij deze speciale hotels voor wandelaars wordt een bagagetransportservice aangeboden waardoor je zelf geen zware bagage hoeft te dragen tijdens het wandelen.


Wat denk jij ervan?