Scuol: eldorado voor bergwandelaars


Het Zwitserse Scuol in het Engadin is een ideaal uitgangspunt voor tal van activiteiten in de bergen. In de winter is het gerenommeerde skigebied Motta Naluns tot en met de Pasen geopend, maar zodra de liften sluiten begint in het voorjaar de periode van de zomersporten. Vooral wandelen neemt een grote plek in in het aanbod. Een aantal tips op een rij.

Via Engiadina: een langeafstandwandeling in vijf etappes over de Unterengadiner Panoramaweg met bagagetransport. Boekbaar als zeven- of driedaagse reis.
Senda Culturala: een culturele wandelroute van Zernez naar Scuol die in verschillende etappes kan worden opgesplitst.
Lavin, Macun See: binnen de gemeente Lavin ligt het unieke merenplateau van Macun met circa 20 grotere en kleine bergmeren in het Zwitserse Nationale Park.
Bärenthemenweg: de belevenisroute in Scharl informeert groot en klein over het bijzondere leven van de beer.
Flurina Weg: deze weg gaat van Prui naar Motta Naluns en duurt ongeveer een uur. Langs de route staan borden waar de geschiedenis van Flurina staat beschreven.
Mineralwasserweg: vanuit Scuol loopt er een leerweg die je leert over de mineralen en bronnen in de regio.
Tip: huur eens een Trottinett. Je hebt er geen specifieke ervaring voor nodig. Met deze step met grote banden en speciale remmen heeft het hele gezin plezier. De afdaling van de Motta Naluns terug naar het dal is een prachtige tocht en geschikt voor groot en klein. Een helm kun je gratis lenen.
Voor meer informatie kijk ook op www.scuol.ch


Wat denk jij ervan?