Zuid-Tiroolse Weinstrasse-weken


Van 18 mei t/m 16 juni 2012 staat Zuid-Tirol in het teken van de Weinstrasseweken. Vijftien wijndorpen die rondom de Weinstrasse liggen presenteren evenementen rondom wijn. Het evenement start met de Bozen Wine Tasting. In de rest van de weken zijn er evenementen zoals de Zuid-Tiroolse Pinot Noirdagen en de Wijn- & Fietsdag langs de wijnstraat. Het evenement wordt op 16 juni beëindigd met Night of the Cellars. Dit is een unieke kans om zicht te krijgen in de verscheidenheid van wijnkelders en hun uitstekende wijnen.

Digitale wijnroutes
Om de vele wijnroutes in Zuid-Tirol inzichtelijk te maken is er een speciale applicatie ontwikkeld die te gebruiken is op zowel de iPad, iPhone als Androidtoestellen. De app is een digitale gids en bevat informatie over de bijzondere wijnroutes in Zuid-Tirol. Daarnaast staan er in de app adressen van diverse wijngaarden. Tijdens de Weinstrasseweken maakt de app het mogelijk om informatie en tips rondom de wijndorpen, evenementen, routes en wijnkelders te ontvangen.

Drie fietsroutes tijdens Weinstrasseweken
Voor de recreatieve fietser en liefhebber van wijn heeft Zuid-Tirol de ideale combinatie tijdens de Weinstrasseweken; drie eenvoudige fietsroutes maken het voor wijnproevers mogelijk om de mooiste en lekkerste wijngaarden en wijnhuizen te vinden. De fietsroutes zijn ook buiten de Weinstrasseweken toegankelijk voor fietsliefhebbers.

Wijnbouw in Zuid-Tirol
Wijnbouw heeft in Zuid-Tirol een eeuwenoude traditie. De Reto-Romanen, die zich 800 voor Christus in het Alpengebied vestigden, verbouwden al wijn in pergola’s. De druivensoorten Gewürztraminer, Lagrein en Vernatsch zijn in Zuid-Tirol ontstaan en leveren buitengewoon smaakvolle wijnen op. De wijnroute Strada del Vino langs de rivier Adige/Etsch begint in het dorp Nalles/Nals ten noordwesten van de provinciehoofdstad Bolzano/Bozen. Daarvandaan slingert de route door de gebieden L’Oltradige/Überetsch en la Bassa Atesina/Unterland naar het dorp Salorno/Salurn op de grens met de Italiaanse provincie Trentino.


Wat denk jij ervan?