Gouden Carolusroute in en om Mechelen


Na Antwerpen, de Antwerpse Kempen en Scheldeland heeft ook de stad Mechelen haar bierfietsroute.
Toerisme Provincie Antwerpen en brouwerij Het Anker verbinden de Gouden Carolusroute aan de brouwerij aan het Mechelse begijnhof en de whiskystokerij van Het Anker in Blaasveld.
De fietslus vormt een prima kennismaking met de monumenten, de talrijke rivieren en de fraaie natuur van Mechelen en omgeving.

Beers of Antwerp
Om de bierbeleving te promoten lanceerde Toerisme Provincie Antwerpen (TPA) twee jaar geleden het project ‘Beers of Antwerp.’ Naast de website www.beersofantwerp.be resulteerde dat onder meer in de bierfietsroutes Bollekesroute (Antwerpen), Trappistenroute (regio Malle) en Duvelroute (regio Puurs.)
De Gouden Carolus, de met prijzen overladen topper van de Mechelse brouwerij Het Anker, mag in dat lijstje uiteraard niet ontbreken. Toerisme Provincie Antwerpen en Het Anker realiseerden daarom samen de Gouden Carolusroute.
De nieuwe fietslus verbindt de brouwerij aan het Mechelse begijnhof met de whiskystokerij van Het Anker in Blaasveld (Willebroek.) Daar distilleert men de Gouden Carolus Single Malt die whiskyliefhebbers vanaf december 2013 kunnen proeven.

Monumenten, water en groen
De Gouden Carolusroute toont het beste van Mechelen: eeuwenoude monumenten in de binnenstad –o.a. het paleis van Margareta van Oostenrijk, het Hof van Busleyden en het begijnhof- en haar fraaie omgeving. Water en groen domineren het landschap.
Op de autovrije jaagpaden langs Dijle, Nete, Zenne, Rupel en het kanaal Leuven-Dijle is het zalig fietsen. Verder passeer je knappe natuurgebieden (o.a. het Mechels Broek), karaktervolle plekken waaronder het Zennegat en publiekstrekkers als provinciaal groendomein Vrijbroekpark en Planckendael.

58 kilometer
De Gouden Carolusroute is 58 km lang, de verkortingen 27 en 48 km.
Startpunten: brouwerij het Anker, Guido Gezellelaan 49 in Mechelen en provinciaal recreatiedomein De Schorre, Schommelei 1 in Boom.
De gratis flyer van de Gouden Carolusroute is verkrijgbaar bij Toerisme Mechelen, Hallestraat 2-4-6 in Mechelen, brouwerij Het Anker en De Schorre.
Je kunt de flyer downloaden op www.beersofantwerp.be

Wat denk jij ervan?