VisitSweden lanceert online dienst visitaswede.com


Social traveling wordt dé reistrend van 2013. Met website www.visitaswede.com speelt VisitSweden daar adequaat op in. Met deze online dienst kun je als reiziger naar Zweden in contact komen met locals waardoor je het land echt leert kennen en kom je op authentieke plekken terecht.
Lokale host adviseert
Visitaswede.com werkt als een hotelboekingssite, maar in plaats van het zoeken naar een hotel in een bepaalde plaats, zoek je op visitaswede.com een lokale host afhankelijk van wat je wilt doen en waar je interesses liggen. Zoek je accommodatie, wil je gezellig koffie of een biertje drinken, ben je meer van de culturele uitstapjes, sport of wil je de hipste fashionzaken bezoeken en tot slot de Zweedse keuken eens in het echt proeven? Vink je interesses aan op de site en lokale hosts worden voor je gezocht. De dienst is volledig gratis en werkt als een verzamelplaats voor verschillende andere sites, zoals Couchsurfing.org, Meetup.com, Tripping.com en de Zweedse Sportfederatie (Riksidrottsförbundet).
  

Een authentieke ervaring 
Meer dan negentig procent van alle Zweden spreekt Engels en vaak ook nog een of twee andere talen. De Zweed is oprecht geïnteresseerd in mensen uit andere landen en culturen. Zweden hebben de neiging om trots te zijn op hun afkomst en velen delen daarom vol passie hun ervaringen in hun land en laten je graag diverse bezienswaardigheden zien. 
  

10.000 hosts 
  Er zijn momenteel 10.000 Zweden die zich beschikbaar stellen om buitenlandse bezoekers te ontvangen. Visitaswede.com is een onderdeel van VisitSweden, het communicatiebureau met als doel om het merk Zweden te promoten en om Zweden internationaal te promoten als een toeristische bestemming. Met een focus op transparantie en dialoog.

Wat denk jij ervan?