7.420 kampeerplaaatsen in Europa

De Campergids Europa 2013 van Facile-en-Route is vanaf 26 november verkrijgbaar. Deze 16e editie bevat 593 nieuwe campe-plaatsen. Van de totaal opgenomen 7420 plaatsen zijn er 5075 geïllustreerd met een duidelijke foto.
Extra vermeldingen
Door het grote aanbod van camperplaatsen is het aantal kaarten uitgebreid. Hierdoor is het overzicht in ‘drukke gebieden’ sterk verbeterd. De praktische index van plaatsnamen naast de overzichtskaart, die door gebruikers als ‘zeer praktisch’ wordt ervaren, is gehandhaafd. Nieuw is de vermelding van de wijze waarop het staangeld kan worden betaald.

Strengere controle
Ruim vijftig opgeleide equipes van reisconsulenten hebben ook voor deze editie weer Europa doorkruist om de camperplaatsen te controleren. Door deze intensieve controle is een hoge kwaliteit en zo groot mogelijke volledigheid bereikt. De campergids wordt hierdoor tot de beste van Europa beschouwd. Facile Media brengt de succesvolle uitgave gelijktijdig in 5 talen op de Europese markt. De prijs van de Nederlandstalige editie kan hierdoor gehandhaafd blijven op die van vorig jaar, € 25,95.

Onmisbaar voor camperaars
De gids is onmisbaar voor alle camperaars die graag goed geïnformeerd zijn en in vrijheid willen camperen. Met o.a. 2126 camperplaatsen in Duitsland, 2011 in Frankrijk en 1023 in Italië biedt de Facile-en-Route Campergids de meest uitgebreide en betrouwbare camperinformatie die in Europa in boekvorm te krijgen is. Jaarlijks wordt veel tijd en moeite besteed aan het up-to-date houden van deze informatie. In de editie 2013 zijn ruim 4000 mutaties verwerkt.

Uitbreidingen 2013
Door het grote aanbod van camperplaatsen, is het aantal kaarten uitgebreid. Het overzicht is hiermee sterk verbeterd. Er wordt uitgebreide informatie over de camperplaatsen gegeven, zoals GPS-coördinaten, tarieven, faciliteiten en afstanden naar bijvoorbeeld de supermarkt, bakker, dorp etc. Jaarlijks wordt dit aangevuld met gegevens die voor de gebruiker van toegevoegde waarde zijn. In deze editie zijn de wijze van betaling (parkeerwachter of betaalautomaat, creditcard of contant) toegevoegd en de afstanden naar wandel- en fietsroutes.

Aanvulling op de Campergids: datasets voor navigatiesystemen
Uitgeverij Facile Media biedt de mogelijkheid om, tegen een kleine vergoeding, datasets te downloaden van de landen in de gids. Deze datasets bevatten POI’s (Points of Interest) van de camperplaatsen die in de gids worden vermeld. De sets zijn eenvoudig te installeren op de meest gangbare navigatiesystemen. Op deze manier navigeert de camperaar zeer comfortabel naar zijn volgende stop.

Wat denk jij ervan?