Caribisch Curaçao decor voor Wolven

Vanaf dinsdagavond 4 december 2012 wordt de nieuwe reeks ‘Wolven’ voor het eerst uitgezonden op Eén. De 13-delige serie wordt telkens in prime time om 20u40 uitgezonden op dinsdagavonden. In maart 2009 vonden reeds de eerste opnames plaats op het Caribische eiland Curaçao. De prospectie voor filmlocaties vond reeds in december 2008 plaats in goede samenwerking met het Curaçao Toeristen Bureau Europa (CTBE).

Caribische zee
Met name aflevering 4 tot en met 6 van de reeks spelen zich af op het zonnige en warme Curaçao waar het gehele jaar door gemiddeld 27 graden is. Hoewel de crew en cast lange draaidagen hadden, was er ook een beetje tijd om te genieten van het mooie eiland dat meer dan 38 parelwitte zandstranden aan een superblauwe Caribische zee en 65 internationaal erkende duikplaatsen bezit. De zachte passaatwind die altijd waait op het benedenwindse eiland (wat zoveel zegt als dat het eiland buiten de orkaanzone is gelegen), zorgde voor welkome verkoeling op de soms verhitte set.

Dolphin Academy
Hoofdrolspelers Axel Daeseleire en Lotte Pinoy kunnen alvast beamen dat het eiland een waar vakantieparadijs is. "Curaçao is voor mij een onontdekte parel, na de opnames had ik echt het gevoel op vakantie te zijn", vertelt Axel. "Het is altijd fijn als je voor je job naar mooie bestemmingen zoals Curaçao kan afreizen, de zonnige sfeer en zwemmen met de dolfijnen waren onvergetelijk", mijmert Lotte. Zij konden na de opnames hun verblijf verlengen in het Lions Dive hotel, genieten van de stranden van o.a. Cas Abou en zwemmen met de dolfijnen van de Dolphin Academy. 

Wolven
De samenwerking tussen Wolvenproducer Kris Peeters en CTBE directeur Edward Suares kwam tot stand door een ontmoeting op een persbijeenkomst van de toeristische dienst in Oostende in 2008. Later in datzelfde jaar nam Suares Peeters mee op pad naar Curaçao op zoek naar de perfecte filmsettings voor Wolven, waaronder een kerkhof, een chique villa, een bar, een politiebureau, Belgische ambassade. Die laatste werd geïnstalleerd in het mooie Kura Hulanda hotel in hoofdstad Willemstad op loopafstand van de beroemde gekleurde gevels van de Handelskade die op de werelderfgoedlijst van UNESCO zijn opgenomen. Het politiebureau betreft eigenlijk het kantoor van de toeristische dienst, tevens in Willemstad.

Thuis
Het CTBE is al enige tijd actief in België en zoekt manieren om op een originele manier in the picture te komen bij het grote publiek. Zo vonden eerder al opnames van ‘Thuis’ plaats op Curaçao. Men hoopt dat de Wolvenserie Curaçao een nog grotere naamsbekendheid zal geven en de Belgen kan overtuigen tot een vakantie op dit zonovergoten eiland.

Meer informatie kan je vinden op www.bezoekcuracao.nl

Wat denk jij ervan?