Waar kan je de beste skigebieden vinden?

Tirol bij de beste skigebieden ter wereld | CC0

De beste skigebieden ter wereld vind je in Tirol. Bij de jaarlijkse skigebieden test van het gerenommeerde portal Skiresort.de, kwam Tirol als onbetwiste winnaar uit de bus. De top 4 van beste skigebieden wereldwijd wordt gevormd door SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental, Kaltenbach/Hochzillertal-Hochfügen, Serfaus-Fiss-Ladis en St. Anton am Arlberg. Serfaus-Fiss-Ladis sleepte eveneens de publieksprijs voor beste skiresort in de wacht. In totaal zijn meer dan 120 skigebieden getest in elf landen.


Skigebiedentest

Met een score van 4,7 op 5 staat een viertal Tiroler skigebieden bovenaan de lijst van ’s werelds beste skigebieden. Bij de skigebiedentest staan 18 criteria centraal, uiteenlopend van de omvang van het skigebied tot gezinsvriendelijkheid, sneeuwzekerheid en après ski.


Serfaus-Fiss-Ladis publieksfavoriet


Serfaus-Fiss-Ladis kwam eveneens als beste uit de bus bij de publieksprijs beste skiresort, waarbij 40.000 wintersporters deelnamen aan een klanttevredenheidsonderzoek. Met name bij de onderdelen accommodaties, gastvrijheid en veiligheid op de piste scoorde het gebied uitstekend. Ook dit jaar behaalde Serfaus-Fiss-Ladis een indrukwekkende score wat betreft aanbod voor kinderen en gezinnen.

Skiresort.de test sinds 15 jaar vrijwel alle skigebieden ter wereld. De awards worden dan ook beschouwd als de Oscars van de wintersportbranche.

Meer informatie kan je vinden op www.vakantie.tirol.at

Wat denk jij ervan?