Geniet van een Duvel in een interactief historisch kader

Historium Brugge en brouwerij Duvel Moortgat openen Duvelorium Grand Beer Café op de Grote Markt in Brugge. Duvelorium biedt net zoals Historium een unieke beleving aan. Op de eerste verdieping zal iedereen kunnen kennis maken met een selectie van de beste Belgische bieren in een zeer eigenzinnig kader met een prachtig terras met zicht op de Brugse Grote Markt. Het Antwerpse designbureau Puresang richtte de bar en shop vakkundig in. 

Buitengewone beleving
Op 25 november opende Historium op de Grote Markt in Brugge. Daarmee krijgt Brugge een toeristische attractie van formaat bij en dat is niet alleen leuk nieuws voor de 4 miljoen toeristen die Brugge jaarlijks bezoeken, ook de Belg kan er zeker iets opsteken. Historium is namelijk geen gewoon museum maar een echte belevingsattractie waarin de bezoeker een fascinerende reis maakt naar het roemrijke Brugge anno 1435. Een teletijdsmachine die je meevoert naar historisch Brugge maar je tegelijkertijd het Brugge van vandaag beter leert begrijpen.
Genieten met de 5 zintuigen en daarbij wordt 'smaak' op een zeer originele manier uitgelicht. In dit prachtige historische pand zal namelijk een uniek Grand Beer Café huizen, gedoopt Duvelorium waar een selectie van de beste bieren van België worden geserveerd en waar iedereen kan genieten van het prachtige zicht op de Brugse Grote Markt. Duvelorium is een unieke samenwerking tussen Historium en brouwerij Duvel Moortgat.
Michel Moortgat, CEO Duvel Moortgat legt uit: “Brugge heeft een zeer rijke geschiedenis en kan hier dat verhaal op een originele manier vertellen. De vele bezoekers maken kennis met Belgische traditie en vakmanschap. Dit is dan ook het uitgelezen moment om hen te laten genieten van een andere Belgische trots, namelijk onze speciaalbieren.”

Belgische bieren
De vijf zintuigen worden geprikkeld door middel van film, decor en speciale effecten. Proeven en genieten van verschillende Belgische speciaalbieren, dat kan in het Duvelorium. Onder meer Duvel, Vedett, de bieren van brouwerij Achouffe, Liefmans en De Koninck zullen er geserveerd worden. Het balkon biedt een adembenemend uitzicht op de Grote Markt van Brugge. In de shop kunnen bezoekers de bieren en speciale pakketten aankopen. Voor Historium werd er een Historium Duvel glas ontwikkeld dat enkel te koop wordt aangeboden in het museum. Een mooi souvenir en een must have voor elke Duvel liefhebber.

Bakstenen, koper en glas in lood
Het Antwerpse ontwerpbureau Puresang werd ingeschakeld om Duvelorium in te richten. Traditie en vakmanschap zijn de kernwoorden en er werd een goede mix gevonden tussen klassieke en hedendaagse elementen. 
Geïnspireerd op het Duvel Collection glasontwerp van de Brusselse Philippe Debongnie werd een grote glas in lood koepel gemaakt die reikt van de bar tot aan het shopgedeelte. Het kleurrijk, hedendaags motief geeft dit glas in lood een nieuwe dimensie. Rood koper, leem, bakstenen, leder en Vlaamse Eik werden verweven in het interieur van Duvelorium. Warm en authentiek maar ook vernieuwend en origineel.
Iedereen is elke dag welkom in het Duvelorium. Het is de perfecte plaats om een dagje cultuur, shoppen of Historium af te sluiten of te starten. Beleven, tot rust komen en ten volle genieten van een prachtige omgeving en uitzicht.

Bijzondere liefde
Duvel heeft altijd al een bijzondere voorliefde gehad voor hedendaagse kunst, design en architectuur. Zo zijn er nauwe samenwerkingen met Museum Dhondt-Dhaenens, Wiels en internationale evenementen zoals de Biënnales van Venetië en Lyon. Daarnaast brengt Duvel jaarlijks een eigen collectie glazen, Duvel Collection, op de markt die ontworpen zijn door nationale en internationale kunstenaars. De samenwerking met Historium ligt dan ook voor de hand.
Duvelorium is elke dag geopend van 10 tot 18 uur en op donderdag van 10 tot 21 uur. 

Wat denk jij ervan?