Les Baux de Provence adembenemend mooi!


De Provence, iedereen die de naam van deze Franse streek hoort denkt meteen aan lekker eten, een terrasje in de schaduw van een plataan, terwijl de zon schijnt op de zandsteen van enkele glooiende bergen. Eigenlijk heb je het liefst van al zin om te blijven zitten op dat heerlijke terras, maar in de Provence zijn er plaatsen waar het nog beter vertoeven is. Één van die plaatsen waar het echt goed vertoeven is heeft de naam "Les Baux de Provence" en dat is zeker geen leugen...


Les Baux de Provence is een middeleeuws vestingstadje, gelegen bovenop een rots. De vestingstad heeft haar bestaan te danken aan de militaire activiteit in de burcht op de top van de rots. Je kan voldoende parkeerplaats vinden aan de weg aan de voet van Les Baux. Vervolgens vat je de klim aan langs de trappen om tot bij het dorpje uit te komen.

Het dorpje van Les Baux heeft een wirwar van kleine straatjes en pleintjes waar je vandaag gezellig kan wandelen langsheen de typische winkeltjes met streekproducten. Je kan natuurlijk ook gewoon genieten van een lekker glaasje wijn op een terrasje, of rondkijken naar het adembenemende uitzicht over de omgeving.


Het bestaan van Les Baux de Provence is te danken aan de hoge rots die dankzij een unieke ligging een goed uitzicht heeft over de wijde omgeving. Omdat deze rots van militair strategisch belang was bouwde men in de middeleeuwen op deze rots een versterkte burcht. Rondom deze versterkte burcht werd al snel een dorp gebouwd. De burcht was de slagader van Les Baux de Provence, en was zo goed uitgebouwd dat men er zelfs tijdens een belegering steeds over voldoende water en voedsel kon beschikken. Dankzij een ingenieus systeem werd al het regenwater naar een centrale waterput geleid, uitgehouwen diep in de rots.


Vandaag kan je nog steeds de ruïnes van deze burcht bezoeken, en de toren van de burcht beklimmen. Vanop de toren heb je een adembenemend uitzicht over de Provence. Met een beetje geluk kan je bij mooi weer de Camargue en de Middellandse zee zien, meer dan 30km ver.

Vergeet niet om tijdens je bezoek aan de burcht een kijkje te nemen naar de katapulten die opgesteld staan op het centrale plein. Elk half uur wordt er een demonstratie gegeven van deze middeleeuwse oorlogstuigen en je zal hiervan zeker versteld staan! 

Het dorp zelf is steeds gratis te bezoeken lees meer informatie over Les Baux de Provence. Een bezoek aan het kasteel is betalend, maar zeker aan te raden! Bekijk de toegangsprijs kasteel les Beaux de Provence. Lees meer informatie over het Château des Baux de Provence.


Wat denk jij ervan?