Magische tour over de Rode Zee met MSC Armonia


Egypte, Jordanië en Israël staan bekend om hun fascinerende geschiedenis. Een reis naar deze landen voert de reiziger mee langs cultuurschatten uit de oude wereld met ongekende architectonische prestaties van voorbije beschavingen. MSC Cruises biedt de klant de mogelijkheid zelf een op maat gemaakt programma samen te stellen om deze landen op geheel eigen manier te ontdekken.
Een typische Rode Zeevakantie toont naast een rijke cultuurhistorie ook de natuurlijke schoonheid van de aan de Rode Zee gelegen landen. De beroemde gouden stranden, kristalheldere zee en magische onderwaterwereld met een breed scala aan gekleurde koraalriffen en vissen zijn uniek in zijn soort.

Historische tours 
Om het beste van deze beide werelden te bieden heeft MSC Cruises een programma samengesteld waarbij een range aan excursies mogelijk is. Van historische tours door Egypte, Jordanië en Israël, avontuurlijke woestijnexcursies tot snorkelen in de betoverende Rode Zee, de mogelijkheden zijn eindeloos en geheel individueel samen te stellen.
Nog tot 6 april 2013 heeft de MSC Armonia een vol schema met 8 dagen/7 nachten cruises. Iedere vrijdag vertrekt de cruise vanaf Sharm el sheikh (Egypte) om vervolgens Safaga, (Egypte), Elat, (Israël), Aqaba, (Jordanië) en Sokhna Port (Egypte) aan te doen.

Arabische Aroma’s en Afrikaanse Legendes
Varend door duizenden jaren geschiedenis kunnen liefhebbers genieten in ‘de luxe tijdmachine’, de MSC Armonia. Themamenu’s en entertainmentprogramma’s afgestemd op de landen die worden aangedaan brengen de Afrikaanse en Arabische sferen tot leven. Naast mediterraanse culinaire delicatessen kunnen de gasten kiezen uit een overvloed aan Arabische heerlijkheden van, tagines tot koftas.
De theaters hows staan in het teken van populaire legendes uit de regio. Cleopatra, a Queen’s life neemt de bezoeker mee naar een dramatische strijd tussen broer en zus vechtende voor de macht in Egypte met luxe, dynamische muziek, dans en acrobatiek. Viva Africa vertelt het hartverwarmende verhaal van een eeuwenoude boom met een bijzondere licht- en muzieks how in een indrukwekkend feelgood spektakel.

Avonturen van Bijbelse proporties
Tijdens een onvergetelijke drive and fly naar Jeruzalem, langs het wilde en weidse landschap van Israël, kunnen gasten genieten van de spirituele atmosfeer van de stad en een bezoek brengen aan onder andere de Olijfberg, de klaagmuur en de zaal waarin het laatste avondmaal gegeten werd. Kruipend door de smalle tunnels van King Solomon’s Mines, de oude kopermijnen in Israël, krijgt men een goed beeld van de eerste koperproducenten, terwijl een bezoek aan een echte Israëlische kibboets inzicht geeft in de wijze waarop traditionele gebruiken en gewoontes behouden worden in een moderne wereld.
Een stop in Jordanië brengt de reiziger uiteraard naar één van de meest authentieke en vn-gerenoveerde UNESCO werelderfgoedlocaties, waar Petra, waar de roze stad die duizend jaar verborgen bleef voor het publiek, in al haar schoonheid bewonderd kan worden.

Ontdek de wonderlijke geschiedenis van Egypte
Caïro is een uitstekend startpunt voor het bezoeken van de meest bijzondere historische gebieden in Egypte. Vanuit Cairo kan een excursie naar de piramides van Gizeh geboekt worden om deze archeologische wonderen in het echt te bekijken. In Egypte is het ook mogelijk een tweedaagse reis naar Luxor te volgen waarbij een tocht door de woestijn, het oversteken van de Nijl en een bezoek aan onder andere de Valley of the Kings gecombineerd worden.

Magische wereld van zand en zee
De gouden stranden en kristalheldere zee zijn uniek in haar soort en bieden de perfecte gelegenheid deze geroemde onderwaterwereld te ontdekken. Snorkelexcursies of een boottrip met een aquariumvloer laten de flora en fauna van de regio zien die wereldwijd bekend staat om haar unieke schoonheid.
Een tour naar de Dode Zee biedt de gasten de ultieme ontspanning wanneer zij drijvende in de zee kunnen genieten van de therapeutische en heilzame werking van het zeewater. Meer avontuurlijke types kunnen in jeeps of op kamelen een excursie volgens langs de grillige woestijnpaden van de woestijn.
Door het uitgebreide excursieprogramma geeft MSC Cruises de klant de mogelijkheid om op geheel eigen wijze Egypte, Israël en Jordanië te ontdekken en een onvergetelijk avontuur op de magische wateren van de Rode Zee te beleven.

Wat denk jij ervan?