Met de e-bike van Kopenhagen naar Berlijn

De eerste route voor e-bikes of elektrische fietsen loopt door Denemarken en Duitsland. Het is een traject van 630 kilometer dat van Kopenhagen naar Berlijn (en vice versa) voert en in Denemarken de eilanden Seeland, Møn en Lolland-Falster verbindt. Onderweg zijn er bijna zestig speciale laadstations.Met deze bijzondere nieuwe route zijn Oostelijk Denemarken en de Duitse deelstaat Mecklenburg-Vorpommern de eerste regio’s in de wereld die toeristen een vakantie kunnen aanbieden met oplaadpunten voor elektrische fietsen langs de gehele route.
Samenwerking
De route, die gemakkelijk in etappes is te verdelen, kwam tot stand door een nauwe samenwerking tussen de organisaties VisitEastDenmark (Banegårdspladsen 2-I, DK-4700 Næstved), Tourismus-Marketing Brandenburg en de deelstaat Mecklenburg-Vorpommern. VisitEastDenmark richt zich al geruime tijd op mensen die geïnteresseerd zijn in actieve natuurbeleving.

Mede door de snelle groei van het aantal elektrische fietsen zien de partners in dit project in de ontwikkeling van speciale routes voor deze, vooral door senioren gebruikte, voertuigen goede kansen voor de toekomst.

www.visiteastdenmark.com en www.visitdenmark.nl/fietsen

Fietsroute Gudenå rivier in Jutland
Tussen de steden Randers en Silkeborg in het Deense Merenhoogland is een nieuwe fietsroute geopend die vooral op natuurliefhebbers grote aantrekkingskracht zal hebben. De nieuwe groene route loopt vanaf Randers tot het plaatsje Langå langs de Gudenå, de langste rivier van Denemarken. Daarna zet het fietstraject zich tot het merengebied rond Silkeborg voornamelijk voort op een oud spoorwegtracé.

Vogelrijke regioHet is een prachtige route, die door vogelrijke gebieden loopt. Aan een deel van het traject was onder de naam Fietsroute 29 al geruime tijd geleden begonnen. Dit werk wachtte echter nog steeds op voltooiing. Doordat de 53 km lange route ten dele door een rivierdal en over een oud spoortracé loopt is deze tamelijk vlak en vergt geen grote inspanningen. In Silkeborg is aansluiting mogelijk op Fietsroute 31, die tot het havenstadje Horsens voert, aan de gelijknamige fjord in het zuidoosten van Jutland.

Wat denk jij ervan?