Naar Alaska met Holland America Line


In 2013 zal Holland America Line haar cruiseprogramma in Alaska uitbreiden met onder andere 3 nieuwe ‘Triple Denali’ routes en vier nieuwe 'Sampler' tours. De Triple Denali routes bieden de unieke kans te overnachten in het bijzondere Denali National Park in Alaska. De korte ‘Sampler’ tours die toegevoegd kunnen worden aan een bestaand programma zijn speciaal gecreëerd om deelnemers met weinig tijd toch de mogelijkheid te geven zich onder te dompelen in enkele van de meest adembenemende landschappen van Alaska.

Alaska
"Als marktleider in Alaska de afgelopen 65 jaar, is Holland America Line bedreven in het creëren van persoonlijke vakantie-ervaringen die de bekende highlights van Alaska combineren met haar pure en onontdekte natuurschoon”, zegt Richard Meadows, executive vice president marketing, sales en gastprogramma’s voor Holland America Line. "Onze CruiseTours zijn de perfecte keuze voor mensen die Alaska op een intensieve manier willen ontdekken, omdat ze de mogelijkheid krijgen Alaska niet alleen vanaf een schip te verkennen maar ook over land.

Cruise Tours

De CruiseTours duren 10 tot 20 dagen en zijn allemaal inclusief een landprogramma. Tijdens het landprogramma wordt Alaska’s wildernis, de wilde dieren, inheemse cultuur en geschiedenis ervaren. Zes van de reizen doen ook Canada's Yukon Territory aan met zijn Klondike Gold Rush erfgoed en ongerepte nationale parken zoals Kluane National Park en Tombstone Park. Tijdens de gedeeltes overland wordt gebruik gemaakt van McKinley Explorer koepeltreinen, met een glazen koepel, ruime leren stoelen, eersteklas beenruimte en niet meer dan 44 inzittenden. De begeleiding wordt verzorgd door professionele gidsen.

Hoogtepunten
Hoogtepunten van de nieuwe ‘Triple Denali’ routes zijn onder andere de Tundra Wilderness Tour, de Bears en Wilderness CruiseTour, De Glacier Discovery Route met haar met ijs bezaaide fjorden vanuit Vancouver naar Anchorage, en Ketchikan, een unieke haven in Alaska, beroemd om zijn rijke inheemse cultuur, zalmvisserij en geweldige Misty Fjords.

Culinair
De Alaska ervaring wordt ook op culinair gebied doorgetrokken. Holland America Line maakt veel furore als het gaat om de culinaire ervaringen aan boord van haar cruiseschepen. Aan boord en tijdens het landprogramma zullen op Alaska-geïnspireerde gerechten geserveerd worden. Ook kan er een beroep gedaan worden op goed geïnformeerde tolken, tour conciërges en gidsen uit Alaska op de meeste CruiseTours en Alaska cruises. De Park Rangers bij Glacer Bay National Park bieden uitgebreide informatie en begeleide programma's.

De MS Amsterdam zal in 2013 de ms Volendam en de ms Zuiderdam op bepaalde CruiseTours versterken in Alaska.

Holland America Line heeft maar liefst 65 jaar ervaring met cruises in en rond Alaska. Maar weinig plaatsen in de wereld zijn van nature zo geschikt voor de combinatie van een cruise en ontdekkingen aan wal. Holland America Line biedt een uitgebreide selectie cruiseroutes naar Alaska en vele mogelijkheden om een bezoek te brengen aan Glacier Bay Nationaal Park. De ruime, middelgrote schepen hebben minder passagiers aan boord, waardoor altijd wel ergens een rustig hoekje te vinden is en een fantastisch uitzicht. Gasten kunnen genieten van walvissen die boven water komen om adem te halen en bergketens die opdoemen. Bovendien kan men aan boord deelnemen aan interessante cursussen en workshops.

Wat denk jij ervan?