Natuur staat centraal in Duitsland

Schuilhut in de bossen van Buchenbach | (c) Stephy Pariande


Fascinerende landschappen van de Duitse kust tot aan de Beierse Alpen; een unieke flora en fauna: het vakantieland Duitsland is met zijn 105 natuur- en 14 nationale parken een ware oase voor natuurliefhebbers. Op hen maakt de natuur waar veel ruimte voor een actieve vakantie en ontspanning is, een onvergetelijke indruk.


Het thema ′duurzaamheid′ is belangrijk

Terwijl bij een natuurpark het gebruik van het land permanent aan milieueisen moet voldoen om zo duurzaam toerisme te behouden, gaat het bij nationale parken in Duitsland vooral om de bescherming van ecosystemen. Tegelijkertijd worden daar ook natuurbeleving, onderzoek, onderwijs en recreatie bevorderd. ″Natuur- en nationale parken staan niet alleen voor de landschappelijke variatie in het vakantieland Duitsland. Zij trekken ook veel bezoekers uit andere landen aan.

Onderzoeksresultaten van de laatste vijf jaar laten continu zien dat het landschap en de natuur in de top 10 staan van de redenen waarom internationale gasten voor een vakantie in Duitsland kiezen″, verklaart Petra Hedorfer, bestuursvoorzitter van de Deutsche Zentrale für Tourismus (DZT).

Natuurtoerisme belangrijk

De DZT vraagt al jaren via diverse marketingkanalen aandacht voor het natuurschoon. Dit gebeurt vooral op de website van de DZT. Zij kunnen er terecht voor informatie en aanbiedingen. Elk jaar staan bepaalde thema’s centraal in de marketing van de Deutsche Zentrale für Tourismus. De DZT gebruikt hiervoor alle door haar ingezette marketinginstrumenten.

Duurzaam cultuur- en natuurtoerisme spelen een belangrijke rol bij de DZT. Deze geeft nog meer aandacht aan natuur- en nationale parken in Duitsland: ze vormen dan het jaarthema onder het motto ′Fascinerende vakantie in de natuur′


Wat denk jij ervan?