TomTom heeft Android app klaar!

Smartphones zijn voor veel mensen onmisbaar geworden. We kunnen ermee bellen, smsen, internetten,... en navigeren. Steeds meer vervangen deze kleine, handige toestelletjes de gps in de wagen. Voornamelijk omwille van de meestal gratis navigatie met soms zelfs verkeersupdates. Echter dé belangrijkste speler op de navigatiemarkt, TomTom lanceert eindelijk zijn navigatie app voor Android gebruikers.
Ondanks dat er reeds een ruim aanbod is van gratis alternatieven voor de navigatiepaketten TomTom zoals Waze, OSMAnd of de ingebouwde gratis navigatiesoftware van het Android besturingssysteem zelf, heeft de app van TomTom toch een aantal belangrijke pluspunten.

In tegenstelling tot soms gratis alternatieven biedt de app van TomTom het meest recente kaartmateriaal aan. Bovendien is dit kaartmateriaal rijkelijk aangevuld met POI's van bezienswaardigheden, logies, tankstations, restaurants,... Ook is er de mogelijkheid om (tegen betaling) gebruik te maken van de HD Traffic optie.  Deze optie houdt rekening met de verkeersgegevens van het moment om je steeds de beste route te berekenen.

TomTom speelt ook in op de markt van de radarverklikkers, want ook TomTom biedt deze dienst nu aan in de Android app. In ruil voor een maandelijkse bijdrage word je netjes op voorhand verwittigd wanneer je een flitslocatie nadert.

De app van TomTom blinkt uit in gebruiksgemak, het overzichtelijke menu voelt meteen vertrouwd aan. Handig is dat de aanraaktoetsen extra groot zijn, zodat ze tijdens het rijden gemakkelijk aangeraakt kunnen worden. De extra opties kunnen rechtstreeks aangekocht worden vanuit de app. Ook het navigatiescherm zelf, met 3D weergave van de locatie komt erg vertrouwd over.

De TomTom app voor Android is een degelijke navigatie app die uitstekend werk verricht. Maar voor dit gemak moet je een flinke duit over hebben. De Benelux versie kost €35 zonder opties als flitslocaties of HDtraffic. De versie met kaartmateriaal van West-Europa kost €45, en voor kaartmateriaal van volledig Europa betaal je €60.

Wat denk jij ervan?