Trouwen in Tahiti is als de hemel op aarde

Bij een trouwfeest hoort romantiek, veel romantiek en je zou er zelfs voor naar de andere kant van de wereld reizen. Naar Tahiti bijvoorbeeld waar romantische koppels het allermooiste kunnen beleven, een traditioneel huwelijk op zijn Tahitiaans als in een hemel op aarde! Men heeft er de keuze uit een traditionele huwelijksplechtigheid of een wettelijk erkend huwelijk.

Frans Polynesië
Frans Polynesië is een eilandengroep van 118 eilanden, aan de andere kant van de wereld in de Stille Zuidzee met de tropische droomeilanden Tahiti, Moorea en Bora Bora. Het is zowat de meest magische reisbestemming op aarde, een echt paradijs met maagdelijk witte stranden, met een onvoorstelbare bloemenpracht en inwoners die je bij aankomst versieren met bloemenkransen. In Frans Polynesië word je één met het paradijs en het is buitengewoon om te ervaren hoe droom en werkelijkheid zich hier voortdurend met elkaar vermengen, hoe je als het ware bedwelmd wordt door het parfum van de bloem Tiare en de zachte passaatwinden onophoudend je huid strelen.
Met een traditioneel Tahitiaans huwelijksfeest kun je de passie van het huwelijk nog versterken of de oude huwelijksbeloften in een uniek kader hernieuwen. Een huwelijk op zijn Tahitiaans is het mooiste geschenk dat men elkaar kan geven. Het ritueel bestaat al eeuwen lang en is gebaseerd op de traditionele Polynesische verbintenissen. Het koppel arriveert in een prauw versierd met bloemen op het strand en is getooid in traditionele klederdracht met een pareo en bloemenkransen. Een ceremoniemeester geeft de gehuwden nieuwe namen en zelfs toekomstige kinderen krijgen een naam. Er wordt een huwelijkscertificaat overhandigd, opgesteld in het Frans en het Maohi, geschreven op een stuk boomschors. Na een dansspektakel stappen de nieuw gehuwden aan boord van een prauw en varen naar hun luxueuze bruidshut, begeleid door de romantische klanken van gitaar en ukulele. Een dergelijke ceremonie, die van plaats tot plaats wel wat kan verschillen maar altijd even fascinerend is, smeedt elke liefde tot een onverbreekbare band.

Wettelijk
Zo’n traditionele huwelijksplechtigheid in Tahiti heeft geen wettelijke waarde, maar het is ook mogelijk om op Tahiti wettelijk in het huwelijksbootje te stappen. Hiervoor moet men niet op voorhand verblijven op de bestemming, men dient enkel het Belgische consulaat op de hoogte te brengen, een tolk te regelen en het dossier over te maken aan het plaatselijke gemeentehuis, 1 maand voor het huwelijk.
Verschillende internationale hotels hebben de faciliteiten om een traditionele huwelijksplechtigheid te regelen. Pasgehuwden worden daarenboven nog eens extra verwend met een welkomstgeschenk, upgrade,… en er is keuze uit allerlei bijzondere huwelijksformules zoals een romantisch etentje bij ondergaande zon of verrassende privé-uitstappen.

In België kan men terecht bij verscheidene touroperators die gespecialiseerd zijn in huwelijksreizen in Tahiti zoals Antipodes, Aussie Tours, Enjoy Paradise, Exclusive Destinations, Loc’Azur Travel & Yachting,  Rainbow, Travel Sensations en Uniclam.

Wat denk jij ervan?