Buffalo Bill City: cowboydorp in Kroatië

In de Kroatische gemeente Vrsi, twintig kilometer van de toeristische trekpleister Zadar, is een waar cowboy dorp gecreëerd: Buffalo Bill City. Buffalo Bill City is het eerste ‘Wild West’ dorp in Kroatië en garandeert plezier voor jong en oud, families en cowboy fans.

Leven als een cowboy

Buffalo Bill City is ontworpen in de stijl van de voormalige cowboydorpen die te zien zijn in de bekende Amerikaanse westernfilms. Het dorp biedt alles wat de oude cowboydorpen in het Wilde Westen boden. Bezoekers gaan terug in de tijd en zijn cowboy voor een dag. Van een drankje drinken in de oude Saloon en een paardentocht maken tot een bezoek brengen aan de sheriff die graag de oude gevangenis laat zien; er is voor ieder wat wils. Bijzonder is het Coca Colamuseum met duizenden oude voorwerpen, zoals een originele Coca Cola koelkast uit 1956, oude reclameborden, Coca Cola autootjes en lampen.

Voor ieder wat wils
In Buffalo Bill City is voor zowel jong als oud veel te beleven. Kinderen kunnen leren gooien met lasso’s en hoefijzers en op de foto als echte gevangenen. Voor een adrenalinekick kunnen bezoekers terecht op het kartparcours net buiten het dorp. Elke zondag is er een westerns how te zien waar cowboys hun kunsten aan de bezoekers vertonen, onder leiding van livebands. Een dag in Buffalo Bill City kan worden afgesloten met een maaltijd in het steakrestaurant.

Ontstaan uit fascinatie
Cowboyfan Ivanica Bukva heeft het dorp samen met haar partner Antonio Iapichino gecreëerd uit fascinatie voor de ‘Wild West’ films en het avontuurlijke leven van de cowboys met hun paarden. De omgeving en de natuur in de gemeente Vrsi spreken tot de verbeelding en passen precies in het plaatje van het oude Amerikaanse Wilde Westen. De aanwezigheid van acteurs in oude cowboy kledij maken het plaatje compleet en dragen bij aan een unieke belevenis.

Wat denk jij ervan?