DFDS Seaways: Culinaire gids Engeland

De Engelsen blijven opgezadeld met een slecht imago omtrent hun keuken en daar wil ferrymaatschappij DFDS Seaways wat aan doen.
In Engeland is men er nog niet in geslaagd om liefhebbers van culinaire hoogstandjes ervan te overtuigen dat er meer is dan baked beans, porridge, sausages en black pudding. Geen enkel land in de wereld heeft meer negatieve clichés omtrent voeding dan Groot-Brittannië. Nochtans hebben zich al jaren tientallen buitengewone chef koks op Engelse bodem gevestigd. Ze zijn er bovendien in geslaagd om in talloze restaurants het beste te serveren van wat een keuken bieden kan. Intussen hebben ook veel toeristen de delicatessen en de gourmets ontdekt en vastgesteld dat de clichés omtrent de Engelse keuken helemaal niet meer kloppen.
DFDS Seaways
DFDS Seaways, de ferrymaatschappij die vanuit Duinkerke en Calais naar Dover vaart, wil met de publicatie van een Restaurant Guide dat misverstand uit de wereld helpen. Voor toeristen in Engeland is deze gids bijzonder handig omdat hij is opgevat als een 380 kilometer lange culinaire route met haltes in Dover, Whitstable, Maidstone, Littlehampton, Cuckfiled en Bodiam. Op elk van die plaatsen worden in de culinaire gids van DFDS Seaways restaurants aangeprezen waarvan de ‘connaisseurs’ beweren dat elke schotel zijn geld meer dan waard is.

Wie met DFDS Seaways voor een korte break naar Engeland reist, kan in de omgeving van Dover de nieuwe Restaurant Guide meteen uitproberen. Op een steenworp van de aanlegsteiger van DFDS Seaways ligt The Allotment, een restaurant dat zichzelf aanprijst als “founded on the principles of home-cooked, good, simple food” (www.theallotmentdover.co.uk/).

Veertig kilometer verder, in Whitstable, aan de noordkust van Kent, kun je genieten van heerlijke visgerechten in The Sportsman. De website van dit restaurant (www.thesportsmanseasalter.co.uk/) is al even attractief als het interieur en de menu’s.

Na deze twee heerlijke ervaringen op de culinaire route van DFDS Seaways krijg je zin om verder te reizen en nog meer van die fantastische Engelse keuken te proeven. Dat kan in Littlehampton (East Beach Café), in Cuckfield (Ockenden Manor Hotel & Spa), in Bodiam (The Curlew) en op tal van andere plaatsen. Al deze restaurants hebben ook speciale menu’s tijdens de Kerst- en Nieuwjaarsperiode.

Reizen vanuit Duinkerke of Calais naar Dover met DFDS Seaways kan op een prijsgunstige manier, met een 2, 4 of 5 dagen ticket. Er zijn om de twee uur afvaarten in beide richtingen, de klok rond.

Een 2-daags retour voor auto + 9 inzittenden kost slechts € 39, en is elke dag* geldig tot 28/03/2013 - * behalve tussen 14/12/2012 en 06/01/2013 wanneer de reis moet plaatsvinden tussen maandag en donderdag. Boek vóór 13 december 2012 en vermeld aanbiedingscode E48SB

een 4-daagse reis voor auto + 9 inzittenden is er al voor € 49 en is elke dag* geldig tot 28/03/2013 - * behalve tussen 14/012/2012 en 06/01/2013 wanneer de reis moet plaatsvinden tussen maandag en donderdag. Boek vóór 13 december 2012 en vermeld aanbiedingscode E96SB

Meer informatie kan je vinden op: www.dfdsseaways.be , Tel 02/ 514 09 91* (B)

* € 5 toeslag voor telefonische boekingen.

Wat denk jij ervan?