Honderd jaar Ronde van Vlaanderen

In 2013 viert heel Vlaanderen de 100ste verjaardag van de legendarische Ronde van Vlaanderen. In de Vlaamse Ardennen, hét Rondelandschap bij uitstek, plant Toerisme Oost-Vlaanderen zowel nieuwe initiatieven als de verbetering van bestaande producten. Zo staan onder meer de herwerking van het fietsnetwerk Vlaamse Ardennen én van de Ronde van Vlaanderen thematocht op de agenda. Om alles tijdig klaar te hebben voor het eeuwfeest, wordt vanaf december op het terrein gewerkt aan de aanpassing van de bewegwijzering.
Fietsnetwerk
Het fietsnetwerk Vlaamse Ardennen wordt grondig herwerkt en zal voortaan ook de beroemde hellingen en kasseistroken uit Vlaanderens Mooiste omvatten, zoals de Koppenberg en de Paterberg. Als gevolg van deze geplande herwerking zet Toerisme Oost-Vlaanderen de verkoop van de huidige fietsnetwerkkaart stop. De vernieuwde kaart zal verkocht worden vanaf april 2013. Fietsliefhebbers kunnen voorlopig nog altijd met de huidige netwerkkaart terecht in de Vlaamse Ardennen. De aanpassingen aan het fietsnetwerk op het terrein zullen begin 2013 starten.

Ronde van Vlaanderen fietsroute
Ook de Ronde van Vlaanderen fietsroute, een thematocht van 3 lussen die een pak hellingen en kasseistroken uit de Ronde bundelt, krijgt een nieuw kleedje en aangepaste bewegwijzering. Ook van deze kaart is de verkoop stopgezet. De nieuwe brochure zal net als de fietsnetwerkkaart beschikbaar zijn vanaf 1 april 2013. De bewegwijzering van de huidige Ronde van Vlaanderenroute wordt verwijderd om vanaf januari plaats te maken voor de nieuwe signalisatie.

Toerisme Oost-Vlaanderen stelt alles in het werk om deze overgangsperiode zo kort mogelijk te houden en pakt vanaf 1 april 2013 uit met een nieuw, kwaliteitsvol fietsnetwerk en Ronde van Vlaanderen thematocht.

Wat denk jij ervan?