Krokus in zomers Gambia


De Krokusvakantie heeft zijn naam niet gestolen want in februari zie je inderdaad de eerste bloemen die door de grond priemen. Maar van zachte temperaturen is er nog helemaal geen sprake. Daarvoor kun je beter op reis naar het altijd zomerse Gambia, naar het mooiste kleine land van Afrika dat tijdens de Krokusvakantie en het ganse voorjaar bekoort.

Westkust
Gambia ligt aan de westkust van Afrika en is één van de makkelijkst bereisbare landen van het continent. De verbinding is vlot, maar zes uur vliegen, en ter plaatse word je ontvangen door vriendelijke mensen die in een veilig land wonen. Omwille van deze risicoloze omgeving wordt Gambia ook wel eens “Afrika voor beginners” genoemd. Het betekent dat je er ook met kinderen kunt naartoe reizen, bijvoorbeeld tijdens de Krokusvakantie, wanneer het daar volop zomert.

Het is wat om tijdens onze winter te genieten van temperaturen tot dertig graden en meer, op hagelwitte stranden met palmbomen, precies als op de aantrekkelijke plaatjes in de reisbrochures. Regenen doet het nauwelijks of helemaal niet want onze wintermaanden zijn de beste reistijd voor Gambia.

Gambiarivier
Het is een klein land, twee langgerekte stroken op beide oevers van de Gambiarivier. Door de korte afstanden is het makkelijk om vanaf je verblijfplaats aan de oceaan allerlei dagexcursies te plannen die ook de kinderen zullen boeien. De natuurpracht van Gambia is overweldigend en met de oprichting van nationale parken wordt de natuur beschermd voor de komende generaties. De vogelrijkdom is uniek en ook de flora is buitengewoon. Door de mengeling van tropische temperaturen en hoge vochtigheidsgraad is Gambia een natuurparadijs waar alles uitbundig groeit en bloeit.

Tanji
De talloze markten zijn goed voor evenveel boeiende uitstappen. Denk maar aan de vismarkt van Tanji, de meest levendige en kleurrijkste van het land. Ook groenten- en fruitmarkten zijn bruisende samenkomsten van duizenden mensen en je kunt er als toerist probleemloos rondlopen met een goed en veilig gevoel. Wie van avontuur houdt, zonder gevaar, gaat een dagje vissen, neemt deel aan een riviercruise of een junglesafari tijdens dewelke je kennis maakt met de smaakvolle palmwijn.

Aan de kust van Gambia vergeet je makkelijk de thuiswinter. Je lichaam wordt gestreeld door de zon en de zachte passaatwinden in plaats van de koude en de striemende noordenwind.

Schiphol
Reis je tijdens de Krokusvakantie naar Gambia dan moet je zeker de vliegtuigprijzen met vertrek vanuit Schiphol Amsterdam bekijken. De vakantie bij onze noorderburen valt niet in dezelfde periode en precies daardoor kun je een goedkoper ticket aanschaffen. Arkefly en Corendon vliegen rechtstreeks op Banjul.

meer informatie kan je vinden op www.go-gambia.com

Wat denk jij ervan?