Skiën in Breuil-Cervinia: groots en prijsgunstig

De kleine Italiaanse regio Valle d’Aosta heeft grote skigebieden, super arena’s met tientallen skiliften en honderden pistekilometers. Het grootste skigebied is Breuil-Cervinia met onbeperkte mogelijkheden voor elk type skiër. Daarenboven staat deze topper hoog in de lijst van goedkoopste skiresorts.
De Britse reisorganisator Travel rangschikt de skistations wereldwijd op basis van de prijs van een zesdaagse skipas, de huur van ski’s en skischoenen, de skischool en de prijs van één maaltijd langs de pistes. Met deze indicatoren haalt Breuil-Cervinia de achtste plaats.

Imponerende omgeving
Wie in Breuil-Cervinia verblijft of gaat skiën, wordt er verbluft door het fantastische bergdecor van de Matterhorn, de Monte Rosa en andere meer dan vierduizend meter hoge toppen. In deze fantastische omgeving is een skidomein gebouwd met 360 kilometer pistes aan de zonnige en sneeuwzekere kant van de bergen.

Internationaal skigebied
Breuil-Cervinia is bij uitstek een familiebestemming met veel makkelijke lichtrode en blauwe pistes. Het leuke is dat je zelfs als minder ervaren skiër tot op een hoogte van 3800 meter kunt skiën, op het Plateau Rosa. Vanaf deze plek is er een verbinding met het Zwitserse Zermatt, eveneens in een onvergetelijk berglandschap. Er zijn ook afdalingen die je zeker moet proberen zoals de 13 kilometer lange tocht van de Cimes blanches naar Valtournanche.

Superlang seizoen
Door de grote hoogte wordt er in Breuil-Cervinia al vanaf oktober geskied en dat gaat door tot in mei! De goedkoopste periodes zijn die tot eind december en vanaf april. Dan kun je echt profiteren van heel aantrekkelijke aanbiedingen en all-in pakketten.
 
Makkelijk bereikbaar
Rijd je met de auto naar Breuil-Cervinia dan moet je over geen enkele bergpas want je kunt gebruik maken van de Tunnel du Mont Blanc of de Tunnel du Grand Saint-Bernard. De afstand vanuit Brussel bedraagt 900 kilometer waarvan slechts 27 kilometer niet-autosnelweg. Voor een korte vakantie zijn de luchthavens van Turijn en Genève handig dichtbij.

www.visitaosta.be, www.lovevda.it: officiële websites van de autonome regio Valle d’Aosta met informatie over accommodaties, actieve vakanties, bereikbaarheid, kant en klare arrangementen én evenementen.

Wat denk jij ervan?