Vakantiehuizen met eigen sauna, jacuzzi of stoombad

Wel wellness, geen vreemden. Dat is wat een steeds groter wordende groep Belgen wenst. Vakantiehuizenspecialist Belvilla ziet dat terug in de populariteit van haar vakantiewoningen met wellnessfaciliteiten. Zeker met de wintermaanden op komst is een sauna of jacuzzi letterlijk een warm welkom in een vakantiehuis, bijvoorbeeld tijdens een wintersportvakantie, maar ook tijdens een weekendje dichtbij.

Bubbelen met bekenden
Op de nieuwe themapagina wellness biedt Belvilla suggesties voor een verblijf in een vakantiewoning met bijvoorbeeld een sauna, jacuzzi of Turks stoombad. Door te kiezen voor een vakantiehuis dat deze faciliteiten privé aanbiedt, kun je in de jacuzzi bubbelen met uitsluitend bekenden. Voor mensen met ‘blootvrees’ is dat extra prettig.

Wellness op vakantie welkome aanvulling

Uit onderzoek blijkt dat wellness vaak wordt ondernomen met partner, gezin of familie, waarbij vooral de sauna populair is. Ontspanning, uitrusten en beleving staan voorop en combineren perfect met een (korte) vakantie. Alhoewel wellness bij het boeken van een vakantie vaak niet het hoofddoel is, wordt dit ontspanningselement wel gezien als een aanvulling die meer dan welkom is. De sauna of het stoombad vormen een ideale locatie om tot rust te komen na de vele indrukken van een vakantiedag.

Weekendje wellness
Onderzoek toont aan dat vooral vrouwen waarde hechten aan wellness. Voor bijvoorbeeld een vriendinnenweekend is een vakantiehuis met wellnessfaciliteiten dan ook zeer populair. Een mooie suggestie daarvoor is Ostend Guesthouse, een stadswoning in Oostende aan de Belgische kust, waar in het souterrain een ontspanningsruimte is ingericht. Stad, strand en wellness geven zo de mogelijkheid voor een gezellig weekend of weekje.

Wellnessvoorzieningen zijn veel te vinden in groepswoningen, bijvoorbeeld in de Ardennen. Zo biedt Belvilla in het charmante stadje Durbuy een luxueus, vrijstaand groepshuis met wellnessruimte.

Wellness op wintersport
Ook in wintersportchalets zie je steeds meer (privé)wellnessfaciliteiten terug. Overdag actief op de piste en ’s avonds ontspannen in de jacuzzi met uitzicht op witgetopte bergen of in de sauna in met een afkoelrondje in de sneeuw.

Wat denk jij ervan?

  1. Wij proberen altijd een huisje te boeken met deze luxe erbij. Dit komt omdat wij thuis zelf en jacuzzi hebben staan. Je raakt er dan zo aan gewent dat je het op vakantie gaat missen.

    BeantwoordenVerwijderen