Wandelroutes Waldecker Land opnieuw onderscheiden

Wandelroutes Waldecker Land opnieuw onderscheiden
Het Waldecker Land heeft met zijn uitstekende wandelroutes opnieuw bevestiging ontvangen van de Duitse Wandelbond: zowel de Kellerwaldsteig als de Urwaldsteig is voor de derde keer onderscheiden met het predikaat 'Qualitätsweg Wanderbares Deutschland' (kwaliteitsroute voor wandelaars in Duitsland). Naast deze beide routes dragen ook de Uplandsteig, de Diemelsteig en het Ederhöhenpfad dit predikaat.

Wereldnatuurerfgoed
In het Waldecker Land staat het wandeltoerisme al vele jaren hoog in het vaandel. Zowel de 158 km lange Kellerwaldsteig als de 68 kilometer lange Urwaldsteig biedt onvergetelijk mooie momenten in het nationale park. De Urwaldsteig voert diep in het hart van het jongste nationale park van Duitsland dat tevens wereldnatuurerfgoed van UNESCO is. Op deze route ontdekken natuurliefhebbers de afwisseling van adembenemende steile hellingen, glooiende dalen en een ongerept landschap en daarmee al het moois dat deze regio te bieden heeft.

De belangrijkste informatie over de wandelregio Waldecker Land is te vinden op de website www.waldecker-land.de. Daar staan ook allerlei arrangementen die elk wat wils bieden. Bij overige vragen staat het team van de Touristik Service Waldeck-Ederbergland u graag met raad en daad terzijde.

Wat denk jij ervan?