Benidorm lonkt naar families en jongeren


Benidorm is veel meer dan een badstad voor senioren | CC0

"Benidorm is rijp voor meer families en jongeren. Het imago dat de vroeger zo populaire Spaanse trekpleister nu alleen nog senioren een plezier kan doen is achterhaald", zegt topvrouw Yolanda Pickett Fernández van het verkeersbureau van de stad. En waarom zou je dat niet geloven?
Met maar liefst vijf themaparken, lange zandstranden, een ondiepe en kalme zee, volop watersportactiviteiten, hotels en campings met kinderanimatie, boottochten naar het Peacock eiland, varen in de Aquascope met glazen bodem, met een segway door het centrum kruisen en een aangenaam klimaat is Benidorm een zeer kindvriendelijke familievakantiebestemming.

Volop chillen en feesten‘Onze badplaats heeft het imago een grijze golf bestemming te zijn maar feitelijk bieden we veel meer vertier voor kinderen en jongeren,’ stelt Yolanda Pickett Fernández, directrice van het Visit Benidorm verkeersbureau. Jongeren die willen chillen en feesten kunnen in Benidorm uit een ongekend aantal uitgaansmogelijkheden kiezen met als extra prikkel twee muziekfestivals in juli en augustus.

Attractieparken walhalla

Kinderen en jongeren komen tijd tekort in de vijf attractieparken die de badplaats telt. Voor avontuurlijk ingestelde jongeren is het pretpark Terra Mítica met veel thrill rides een aanrader. Jong en oud kunnen in het dierenpark Mundomar genieten van onder meer dolfijnen- en zeeleeuwenshows en zelfs met een dierenverzorger een privé rondleiding krijgen en dieren voeren. Pal ernaast ligt dé attractie van Spanje voor waterratten - Aqualandia, met verschillende zwembaden, glijbanen en waterattracties voor het hele gezin.

Aqualandia, een super zwembad met glijbanen voor iedereen | (c) Aqualandia

Dierenpark

Terra Natura is een dierentuin met een oppervlakte van 320.000 vierkante meter en heeft meer dan 1500 dieren verdeeld over vier zones; Pangea, Amerika, Azië en Europa. Het park heeft op knappe wijze het concept van ‘zoo-immersion’ toegepast, de habitat van de dieren is zodanig ontworpen dat je er steeds een prachtig zicht op hebt.

Een enorme en schitterende dierentuin | (c) Terra Natura

Blauwe vlag

Het strand in Benidorm is ideaal voor kinderen omdat het zeer geleidelijk afloopt en bovendien de Blauwe Vlag draagt, het keurmerk voor schone en veilige stranden. Levante en Poniente zijn drukke populaire stranden en voor wie wat meer rust zoekt kan naar La Cala, Mal Pas Cove, La Almadrava Cove of Ti Ximo en gezinnen die het liefst bloot recreëren kunnen naar Rincon de Canil, het naaktstrand van Benidorm.

Verschillende stranden in Benidorm, 's avonds gezellig verlicht | CC0

Muziekfestival

Voor jongeren biedt Benidorm een bruisend uitgaansleven met megadiscotheken aan de rand van de stad, kleinere discotheken, pubs met livemuziek, comedy-shows, meer dan 570 kroegen, tientallen cabaretshows en veel show-pubs waar entertainers optreden. Popfestival liefhebbers noteren 26, 27 en 28 juli in hun agenda wanneer de vijfde editie van het Low Cost Festival plaatsvindt, dit jaar met vijf podia en 40 bands die er optreden. Toegangskaart voor drie dagen kost 40 euro.

Electrobeach festival

Een maand later – op 16 en 17 augustus – is Benidorm het ontmoetingspunt voor liefhebbers van elektronische muziek tijdens het vierde ‘Electrobeach Festival’ dat dit jaar in een opmerkelijke locatie plaatsvindt: het terrein van het Terra Mitica pretpark. In de line up onder meer Carl Cox, Cristian Varela, Nicole Mouldaber, Bushwaka, John Rundell, Jeff Mills en DJ Fátima Hajjise.

Sportieve activiteiten

Wie denkt dat Benidorm alleen zon, zand en zee is is niet goed geïnformeerd. Ook toeristen die sportieve activiteiten zoeken komen volop aan hun trekken; duiken, kabelskiën, kajakken, golfen, mountainbiken en trektochten door de Sierra Helada, bergklimmen, parapenten en paardrijden zijn enkele activiteiten die volop worden aangeboden.

Een trektocht door de Sierra Helada voor de avonturiers | (c) Leviatan89 CC-BY-SA 3.0

Accommodaties

Het accommodatieaanbod in Benidorm is groot. Behalve 10 campings en 129 hotels zijn er meer dan 6000 appartementen beschikbaar voor verhuur. De dichtstbijzijnde luchthaven is Alicante op 50 minuten rijafstand.

De gemiddelde maandtemperatuur is 20 graden Celsius en de stad heeft zo’n 3000 zonuren per jaar.

Meer informatie is te vinden op: www.visitbenidorm.es


Wat denk jij ervan?