10 zonzekere vakantiebestemmingen

Een zonzekere vakantiebestemming zorgt voor extra plezier!

Voor de grootste kans op zon, reis je af naar Egypte en voor de warmste temperaturen is het aan te raden naar Dubai te gaan. Een aantal populaire vakantiebestemmingen, zoals Phuket in Thailand en de Seychellen, staan in de top tien van vakantiebestemmingen waar de meeste regen valt op aarde. Dit blijkt uit onderzoek van Expedia, lokaal en wereldwijd expert op het gebied van reizen, waarbij bijna 250 vakantiebestemmingen met elkaar werden vergeleken.

Meest zonzekere plekken op aarde

De populaire vakantiebestemming Hurghada in Egypte is de meest zonzekere bestemming ter wereld. Daar valt slecht 3 mm regen gemiddeld per jaar en is de kans op een zonnige vakantie zeer waarschijnlijk. Dubai lijkt de beste combinatie te zijn met zonzekerheid en warmte. De stad staat op de vijfde plaats als het gaat om bestemmingen met de minste regen en heeft met 32 graden de hoogste gemiddelde jaartemperatuur van alle vakantiebestemmingen op aarde. Dichterbij staan de Canarische eilanden Fuerteventura en Lanzarote beiden in de top tien van meest zonzekere vakantiebestemmingen.

Vakantieplekken met het meeste regen

De populaire vakantiebestemming Phuket (2419 mm per jaar) staat op de vierde plaats als het gaat om bestemmingen met het meeste regen. Dat wordt veroorzaakt door het regenseizoen tussen mei en oktober. Ook de populaire Seychellen (2245 mm per jaar) komen voor in de top tien vakantiebestemmingen waar de meeste regen valt.

Over het onderzoek

Het onderzoek werd uitgevoerd door Wheather2Travel in bijna 250 vakantiebestemmingen over de hele wereld in opdracht van Expedia.

Top 10 - Vakantiebestemmingen met de minste regen

 1. Hurghada, Egypte
 2. Sharm el Sheikh, Egypte
 3. Lima, Peru
 4. Caïro, Egypte
 5. Dubai, Verenigde Arabische Emiraten
 6. Muscat, Oman
 7. Las Vegas, USA
 8. Fuerteventura, Spanje
 9. Lanzarote, Spanje
 10. Amman, Jordanië

Top 10 - Warmste plekken op aarde

 1. Dubai, Verenigde Arabische Emiraten
 2. Bangkok, Thailand
 3. Banjul, Gambia
 4. Ho Chi Minh City, Vietnam
 5. Yangong, Myanmar
 6. Jaipur, India
 7. Angkor wat (Siem Reap), Vietnam
 8. Kuala Lumpur, Singapore
 9. Muscat, Oman
 10. Zanzibar, Tanzania


Wat denk jij ervan?