Panama is populair bij backpackers

Panama is superpopulair bij rugzaktoeristen

Panama is met Costa Rica, Cuba en Guatemala dé populairste backpack-bestemming in Midden Amerika. Panama is gemaakt voor backpackers, met haar bounty eilanden, stoere surfspots, hangmatten, budgethotels en hostels, goedkope restaurants en ongerepte natuur. Het land speelt handig in op de nieuwste rugzaktrend: eco-backpacking. Pack your bag!

Eco-backpacking

Backpacken is verreweg de meest ecovriendelijke reisvorm. Rugzaktoeristen zijn tevreden met eenvoudige toeristische services en reizen vaak met het openbaar vervoer. De eco-backpacker gaat nog een stapje verder. Eco-hostel ‘Lost and found' speelt in op de wens van deze nieuwe, nóg bewustere rugzaktoerist. 


Het hostel verbouwt zelf organisch voedsel en biologische wijn, gebruikt natuurlijke waterbronnen en leeft in harmonie met de natuur. Een bijzondere ‘huisvriend’ van ‘Lost and Found’ is een honingbeer genaamd Kinkajou, die gered is uit gevangenschap.

Panama voor backpackers

Volgens adviesbureau BTD (Backpacker Tourism Development) reist de backpacker veel rond, slaapt in goedkope accommodaties, legt contact met medereizigers en locals, heeft een flexibel reisprogramma en een laag budget.Panama speelt in op de behoefte van de moderne reiziger met budgethotels, hostels en betaalbare restaurants. Het land is makkelijk te bereizen, biedt een variatie aan natuur en de bewoners zijn vriendelijk, behulpzaam en gastvrij. Bekijk de handige budgettips van ESL Taalreizen: 10 things to do in Panama voor minder dan 20 dollar.

Populairste backpackspots 

De meest populaire backpackbestemmingen in Panama zijn Bocas del Toro, Panama City en San Blas (Kuna Yala). Eilandenarchipel Bocas del Toro is geliefd vanwege haar parelwitte stranden, azuurblauwe zee, surf- en snorkelplekken en het relaxte stadscentrum op hoofdeiland Isla Colon. Panama City heeft een indrukwekkende skyline en een bruisend uitgaansleven.

Bocas del Toro, een topbestemming voor de backpacker

Hostels en budgethotels hebben zich verzameld in het sfeervolle oude gedeelte van de stad: Casco Viejo. De tropische San Blaseilandenarchipel (Kuna Yala) in de Caribische Zee telt meer dan 365 eilandjes. Eén voor elke dag van het jaar. Het gebied trekt jaarlijks veel rugzaktoeristen vanwege haar unieke inheemse inwoners (Kuna Indianen), tropische bounty eilandjes, uitgestrekte koraaltuinen en ontelbare hangmatten.

Meer informatie is te vinden op: http://www.visitpanama.com/

Wat denk jij ervan?