Op vakantie in een vroegere school


Op vakantie en toch naar school? Dat kan! Steeds meer oude gebouwen krijgen een nieuwe functie. Zo ook vroegere scholen die je bij Belvilla kan huren als vakantiewoning. Je vindt ze in vele Europese landen. Beleef ook jouw vakantie op school en geef het woord ‘schoolvakantie’ een heel andere betekenis!

Vroegere jongensschool in de Ardennen

In het Waalse Bovigny, bijna tegen de Luxemburgse grens, staat een oude basisschool. Vanaf begin 1900 tot het eind van de Tweede Wereldoorlog kregen de jongens uit het dorp hier les. De school bestond destijds uit één zaal voor leerlingen van alle klassen. Nu kun je op vakantie in groepswoning L'Ecole de Jadis. De vakantiewoning is als geheel te huur voor 22 personen, maar ook als kleiner gedeelte voor 12 personen onder de naam La Petite Ecole de Jadis.

Zeeuwse basisschool uit 1882

In het Zeeuwse Kattendijke vind je vakantiehuis De Domus, een basisschool uit 1882. Het is een aangename, ruime vakantiewoning voor tien personen met diverse authentieke elementen. In de keuken/eetkamer vind je bijvoorbeeld nog oude landkaarten aan de muren en de kenmerkende schoolse ramen zorgen voor veel licht in huis. “Zelfs mijn schoonbroer, die nooit graag naar school ging, was helemaal weg van dit mooi gerenoveerde gebouw.”, staat in het gastenboek genoteerd. De oude school biedt dan ook alles aan wat je van een vakantiewoning mag verwachten, aangevuld met extra’s, zoals een sauna en pingpongtafel.

Italiaanse school uit ’800

In de Noord-Italiaanse regio Emilia-Romagna staat een voormalige school uit ‘800 die tegenwoordig plaats biedt aan maximaal tien gasten. Het vakantiehuis Casale Pietre Antiche dankt zijn naam aan de antieke stenen waarmee het is gebouwd.


De school is volledig gerenoveerd, maar ademt nog steeds een zeer authentieke sfeer uit. Houten balken, diverse nisjes en meerdere open haarden zijn aangevuld met hedendaags comfort, waaronder een zwembad en een ruim terras met prachtig uitzicht.

Plattelandsschool in Het Groene Spanje

Het Groene Spanje, in het noordwesten van het Iberisch Schiereiland, is een relatief onontdekt gebied. Hier staat een voormalige plattelandsschool genaamd Casa Rustica op wandelafstand van een klein dorp. Het gebouw is meer dan 200 jaar oud en heeft de charmante, traditionele architectuur van de regio Galicië. De vakantiewoning is prachtig gerestaureerd en biedt alles wat je nodig hebt om een heerlijke vakantie door te brengen.Kom genieten van de warme sfeer, eventueel nog extra aangevuld met warmte van de haard. In de tuin vind je onder meer een groot zwembad en een speelhuisje voor kinderen. De vakantiewoning is verdeeld in twee appartementen, één voor vier personen en de andere voor zes. Beide appartementen zijn los van elkaar, maar ook gezamenlijk te huur, bijvoorbeeld voor een vakantie met twee gezinnen.

Nog meer vakantiehuizen in scholen

Belvilla biedt nog veel meer vakantiewoningen in scholen, bijvoorbeeld ook in Oostenrijk, Duitsland, Tsjechië en Groot-Brittannië.

Meer informatie is te vinden op www.belvilla.be


Wat denk jij ervan?