Steeds meer mensen nemen huisdier mee op vakantie

Steeds meer huisdieren gaan mee op vakantie! | CC0

Een huisdier meenemen op reis, is niet altijd evident, zeker niet als je in een hotel logeert. Interhome, specialist in vakantiewoningen, heet de huisdieren welkom, want in niet minder dan achtduizend vakantiewoningen mogen de viervoeters hun baasjes vergezellen. Naar aanleiding van Werelddierendag nam Interhome het reisgedrag van de Belgen onder de loep en kwam tot een interessante conclusie.

Evolutie

Huisdieren gaan vooral in de zomermaanden massaal mee met hun Belgische baasjes die vooral een vakantiewoning boeken in België, Frankrijk, Duitsland, Nederland en Oostenrijk. 46 % van de huisdieren verblijft in een vakantiewoning in België. Op internationaal vlak zien we een groei van 7% van reizigers die hun hond of kat meenemen. Voor de Belgen gaat het zelfs om een groei van 15%! Een opmerkelijk verschil. Bij één op de vijf boekingen van een vakantiewoning gaat een huisdier mee.

Themapagina 

Het vinden van een geschikte vakantiewoning is eenvoudig via de door Interhome speciaal hiervoor ontwikkelde themapagina vakantiewoningen met hond. Hier krijgt de bezoeker een overzicht te zien van vakantiewoningen waar niet één, maar ook twee of drie huisdieren het weekend van hun dromen gerealiseerd zien.

Honden en wie weet katten, zijn graag bij ‘hun mensen’. Wellicht doet het er niet toe naar waar en voor hoelang ze mee gaan op vakantie. Alhoewel, het warme haardvuur of het groen rond een vakantiewoning van Interhome weten ze wel te appreciëren. En dus blijft je trouwe viervoeter niet thuis, maar hij gaat gezellig mee om samen te genieten, te rennen, wandelen, stoeien. En je kat, die zal als nooit voorheen spinnen, met dank aan Interhome.


Wat denk jij ervan?