Vlaanderen Vakantielandcheque in de brievenbusDe Vlaanderen Vakantiecheque is te koop in cadeauverpakking en thuis leverbaar via de Post samen met de brochure Logeren in Vlaanderen Vakantieland. Hiermee hebben Logeren in Vlaanderen vzw en Xenarjo cvba hun samenwerking rond de Vlaanderen Vakantielandcheque verder vorm gegeven. 

Geschenkmap

Voor een geschenkmapje in een omslag met de brochure van Logeren in Vlaanderen Vakantieland betaalt de klant 8 euro (incl. BTW en portkosten). Zonder de brochure is dat 4 euro (incl. BTW en portkosten). De verzending kan, als de klant dat graag wil, ook aangetekend gebeuren.

Plaatst de klant zijn bestelling vóór woensdag, dan ontvangt hij de Vlaanderen Vakantiecheque nog voor het daaropvolgende weekend in zijn brievenbus. De cheques zijn anderhalf jaar geldig en niet verlengbaar. Logiesuitbaters kunnen de Vlaanderen Vakantiecheques, die zij ontvangen, online verzilveren.

De Vlaanderen Vakantiecheque is een geschenkbon, die als betaalmiddel kan gebruikt worden bij alle logiesuitbatingen uit het inspiratieboek 'Logeren in Vlaanderen Vakantieland' en bijhorende website www.logereninvlaanderenvakantieland.be. Sinds juni is de Vlaanderen Vakantiecheque online te koop, de klant kon de geschenkbon tot nog toe enkel zelf afprinten. In totaal werden op die manier tijdens juni t.e.m. augustus 2.679 cheques verkocht ter waarde van € 218.665. In het najaar van 2013 zal de Vlaanderen Vakantiecheque ook opnieuw in de winkels van enkele partners worden verkocht: Dreamland, Spar en Omnia reiskantoren.

Samenwerking

Logeren in Vlaanderen is een publiek-private samenwerking tussen de 5 provinciale toeristische organisaties Westtoer, Toerisme Oost-Vlaanderen, Toerisme Provincie Antwerpen, Toerisme Vlaams-Brabant en Toerisme Limburg en de private logiessector (Vlaamse Federatie voor Hoeve- en Plattelandstoerisme vzw en Horeca Vlaanderen). In het kader van een nieuwe taakverdeling tussen de besturen in Vlaanderen, werd de binnenlandpromotie in 2012 door Toerisme Vlaanderen overgedragen aan de 5 provinciale toeristische organisaties.

Via Logeren in Vlaanderen investeren de Vlaamse provincies in 2013 in totaal anderhalf miljoen euro in de Vlaanderen Vakantieland-campagne met als doel vakantie in eigen land te promoten om zo het economisch rendement binnen de toeristische sector te versterken. Een centrale rol is weggelegd voor het gratis inspiratieboek “Logeren in Vlaanderen Vakantieland”: een brochure van 272 pagina’s met zo’n 600 B&B’s, hotels, vakantiehuisjes en campings. Ook de website www.logereninvlaanderenvakantieland.be en het TV-programma op Eén, Vlaanderen Vakantieland, bewijzen hun waarde als promotiekanalen.

De Vakantiecheque is online verkrijgbaar via www.vlaanderenvakantiecheque.be ofwww.logereninvlaanderenvakantieland.be/cheque.


Wat denk jij ervan?