Skiën op de Baraque Fraiture

Ook in eigen land kan je skiën

Om te skiën hoef je niet altijd ver te rijden, met een beetje geluk kan je in de Belgische Ardennen ook genieten van wat wintersport. Wil je leren skiën, langlaufen of snowboarden? In België kan je het leren, zonder daarom een dure wintersportvakantie te moeten maken!

Wil je ook wat nieuws proberen? Probeer dan eens de "snowblade"! Of wil je gewoon op de slee een namiddag plezier beleven? Op de skipiste van de Baraque de Fraiture is dit geen probleem!

Skiën in de Ardennen

Het skistation Baraque de Fraiture is gelegen op 650m hoogte, en wordt bij voldoende sneeuw enkele weken per jaar geopend voor het publiek. Je kan er kiezen uit 3 skipistes, die je naargelang je eigen kunnen kan uitproberen. Er zijn pistes van 350m, 700m en 1000m, elk voorzien van een eigen stoeltjeslift die je terug naar boven brengt. De hellingen zijn verlicht, zodat je ook 's ochtends en 's avonds op een verlichte skipiste kan skiën. Deze pistes kunnen ook gebruikt worden om te snowboarden, te skiën of dé nieuwst trend de "snowblade". Snowblade is een kruising tussen rolschaatsen en skiën, deze zijn zeer snel en wendbaar en geven een aparte sensatie. Ook met een slee ben je welkom op de piste!Langlauf


Is skiën  niets voor jou, en trek je liever de bossen in, dan kan je genieten van verschillende parcours van 3km, 7km, 16km of 21km. De verschillende parcours geven je een prachtig zicht op de ondergesneeuwd bossen, waar je naar hartelust kan genieten van de sneeuw en de stilte. Heb je zelf geen materiaal om te langlaufen, dan kan je dit tegen een gunstige prijs ter plaatse huren.

Skiën of langlaufen voor iedereen wat wils!

Après-ski

Heb je na al dat sporten honger gekregen dan kan je terecht in de gezellige cafetaria waar je niet alleen een warme chocomelk kan drinken, maar ook iets kleins kan vinden tegen de honger. Want geef toe, na al die sneeuw kan je wel genieten van wat warmte!

Weerbericht

Bekijk hier het weerbericht voor de Baraque de Fraiture

Bereikbaarheid

Het skistation van de Baraque de Fraiture is vlot te bereiken via de E25, Afrit 50, en is gelegen op het kruispunt van de wegen Vielsalm en Houffalize. Er is parkeerplaats voor meer dan 800 wagens.


Grotere kaart weergeven

Wat denk jij ervan?