10 vuilste plaatsen in een hotelkamer

Een mooie hotelkamer, schijn bedriegt!

Dat hotelkamers er niet altijd netjes uitzien, dat wist u waarschijnlijk al, maar onderzoek leert dat de badkamer en het toilet absoluut niét de meest vuile plekjes zijn van een hotelkamer, maar wél de minder voor de hand liggende plaatsen waar de kamermeisjes vaak vergeten te poetsen... Bekijk onze top 10!


Afstandsbediening van de TV

Het vuilste item in een hotelkamer, de afstandsbediening...

Deze wordt door iedereen aangeraakt, met natte en vuile handen, door mensen met een verkoudheid of handen die niet gewassen zijn na een toiletbezoek. En ook de kamermeisjes vergeten deze te poetsen.

Lichtschakelaar van het nachtlampje

Het nachtlampje, het is vuiler dan je zou willen weten...

Wat is het laatste wat je aanraakt wanneer je gaat slapen? Juist! Het knopje van het nachtlampje! Ook dit wordt nauwelijks gepoetst, terwijl hier maar liefst 68x meer bacteriën te vinden zijn dan op een toiletbril! Ook na andere "nachtelijke activiteiten" is het eerste wat wordt aangeraakt met vuile handen.


Deurklinken

Een beetje voor de "hand"-liggend ;-)

Onderzoek toont aan dat zo goed als geen enkel hotel de moeite neemt om de deurklinken te poetsen. De hotelgast zal eerder aandacht schenken aan een nette badkamer, maar dat een deurklink al snel evenveel bacteriën bevat dan een vuile toiletbril wordt vaak over het hoofd gezien. Dus deze bron van ziektekiemen worden nooit gepoetst!


Telefoon

De telefoon is een no-go, wordt bijna nooit gepoetst, en vaak vastgenomen

Telefoons worden door iedereen gebruikt, ook door personen die verkouden zijn, en hoesten en niezen tijdens een telefoongesprek. Geen probleem... De beestjes vinden in de kleine gaatjes van de microfoon een mooie kweekbodem!

Zeepdispensers

Populair bij grote hotelketens, maar heel vuil

Vooral bij de grotere hotelketens lijken de zeepdispensers aan een opmars bezig; In plaats van individueel verpakte zeepjes wordt er zeep in een fles aan de muur gehangen. Dit is beter voor het milieu. Of je het kan op prijs stellen dat de vorige bezoeker zijn/haar washandje mooi tot tegen het dopje wreef is een andere zaak...

Tapijten

Vasttapijt bevat vaak urine en uitwerpselen!


Ze worden in elk geval gestofzuigd, maar tapijten hebben de vervelende eigenschap om snel vuil vast te houden. Onderzoek leert dat tapijten in hotelkamers in grote steden zoals Parijs vaak sporen van feces en urine bevatten. De feces worden vaak binnengebracht via de vuile schoenen van de hotelgasten, terwijl de urine vooral verspreid wordt door mannelijke hotelgasten die niet netjes in het toilet geplast hebben. Sporen van urine en feces zijn niet te verwijderen met een stofzuiger uit het tapijt.

Kussens

Hoofdkussens... zweet en sperma van vorige gasten gegarandeerd

In een hotelkamer worden dagelijks de kussenslopen vervangen door nieuwe mooie, witte kussenslopen, maar het kussen zelf wordt zelden gewassen. Tijdens de slaap verliest een volwassene een halve liter zweet via het hoofd en de nek. Dit zweet verzamelt zich allemaal in het kussen. Onder deze mooie witte kussensloop kan je meestal een vuil geel kussen vinden. En het is niet alleen zweet dat men kan terugvinden op een hotelkussen...

Matrassen

Zweet, urine, huisstofmijt en sperma van vroegere hotelgasten

Wist je dat na 10 jaar het gewicht van een matras meer dan verdubbeld is? Dankzij onze huidschilfers worden er miljoenen huisstofmijten in de matrassen voorzien van voldoende voedsel, maar in een hotel worden matrassen soms pas na 15 tot 20 jaar vervangen. En als toemaatje kan je de meest kleurrijke vlekken vinden onder het mooie witte hoeslaken.

Minibar

Veel gebruikt, zelden gekuist... de minibar! En iedereen doet hem eens open

Iedereen weet dat een koelkast goed gereinigd moet worden, maar in hotels wordt dit ook over het hoofd gezien. Meestal worden deze minibars ook gebruikt door de gasten om allerlei voedingswaren in te bewaren. Niet zelden blijven deze voedingswaren nadien nog dagenlang vergeten in deze "koelkast" en beschimmelen deze. Vaak worden deze minibars ook uitgeschakeld wanneer de kamer nog geen nieuwe gasten heeft ontvangen. Een vochtige omgeving die warm genoeg is om een mooi nestje te vormen voor bacteriën
.

Airco

De airco is vaak even oud als het hotel, en zelden onderhouden

Dé kampioen onder de vuilste plaats van een hotelkamer is de airco! De warme zijde van de airco bevat vochtige lucht, en is dé perfecte voedingsbodem voor schimmels en bacteriën. Als toemaatje worden deze toestellen ook vrij frequent gebruikt, en blazen ze de sporen van de schimmels de volledige kamer rond. Wegens kostenbesparingen krijgen deze toestellen ook enkel en alleen onderhoud wanneer er een defect is.  

Wat denk jij ervan?