1000 Plekken in België die je gezien moet hebbenIn de wereldvermaarde boekenserie ‘1000 places to see before you die’ publiceert uitgeverij Lannoo het boek ‘1000 ¨Plekken in België die je echt gezien moet hebben.’ De auteurs van het boek beschrijven 1000 bijzondere plekken in evenveel sprekende columns. Een overzicht van monumenten, parken, cafés, musea, pleinen, bedevaartsoorden, winkels, hotels, kerken, molens, dorpen en begijnhoven die je in België ooit eens moet hebben gezien.

1000 plekken die je echt gezien moet hebben

Dit boek is zowel een boeiend naslagwerk met verrassende weetjes als een praktische reisgids om op stap te gaan. De ervaren journalisten Paul De Moor, Santina De Meester, Sara Van Poucke en Joris Verbeure laten je in deze gids proeven van culturele hoogtepunten en verborgen parels. Want je hoeft niet ver te reizen om prachtige plekken te ontdekken. Het boek is zowel een boeiend naslagwerk met verrassende weetjes als een praktische reisgids om mee op stap te gaan.

Paul de Moor schrijft reisreportages voor Touring Explorer, Pasar en De Standaard. In zijn reisboeken smokkelt hij kleine verhalen en in zijn jeugdboeken reissouvenirs. In 1996 publiceerde De Moor zijn eerste jeugdboek, Hemelhoog op de regenboog. Voor Zo moet het gaan als er iemand is. Ook over Darwin kreeg hij de Provinciale Prijs voor Letterkunde Oost-Vlaanderen 2006. En iedereen ging op zijn mieren zitten is bekroond met de Boekenpauw 2009. Het prentenboek Kwilniet werd genomineerd voor én de Boekenleeuw én de Boekenpauw 2009.

Santina De Meester is gefascineerd door natuurtoerisme. Dit blijkt uit de vele titels die ze op haar naam heeft staan. Samen met haar man, fotograaf Johan De Meester, selecteert ze de mooiste plekjes in België. Verschillende facetten van België worden onthuld in De vier seizoenen van België, De 50 mooiste dorpen van Vlaanderen, Wandelen door het verleden van België en 20x logeren en genieten in de Ardennen.

Sara Van Poucke werkt als journaliste bij de vrt en is freelance toerismeauteur.

Als toeristisch journalist heeft Joris Verbeure zijn twee passies, reizen en schrijven, kunnen combineren. Zijn artikelen worden in verscheidene kranten en magazines gepubliceerd. Hij is bovendien voormalig directeur van Wegwijzer, het onafhankelijke reisinformatiebureau gelegen te Brugge. Wat denk jij ervan?