Bed- en bikers zijn welkom in Oostkantons


Ook in de Oostkantons vindt men vanaf nu het „bed+bike“ label voor fietsvriendelijke verblijven. De eerste 23 partnerbedrijven kregen van het Toeristisch Agentschap Oost-België deze onderscheiding voor uitzonderlijke kwaliteit in de verblijfssector.

Fietstoerisme

47 % van de toeristen in de Oostkantons komt tijdens zijn verblijf genieten van de mooie natuur en 38 % verklaart de regio te bezoeken voor de uitgebreide fiets- en wandelmogelijkheden (een enquête met meerkeuzevragen). 


Fietsregio verder uitbouwen

Het 'bed+bike'- project werd door de dienst productontwikkeling en marketing van het Toeristisch Agentschap Oost-België uitwerkt en doorgevoerd. Met als doel langs de Vennbahn en andere fietsroutes hoogstaande kwaliteit uit te bouwen in de verblijfssector, bemiddelde het Toeristisch Agentschap met het ADFC en startte met dezelfde projecten in Luxemburg en in Nordrhein-Westfalen.

Instellingen die het 'bed+bike'-label voeren, bieden de fietsende vakantiegast een service die aan zijn verwachtingen voldoet. 'Bed+bike'-verblijven zijn op de speciale behoeftes van de fietsers ingesteld. 
  • Fietsers zijn ook voor één nacht welkom. 
  • Hun fiets wordt veilig gestald. 
  • Natte kleding en uitrusting kunnen gedroogd worden. 
  • Voor kleine reparaties aan de fiets staat het juiste materiaal ter beschikking. 
  • Voor grotere pannes kan men terecht in de dichtstbijzijnde garage. 
  • Dankzij uitgebreide wandelkaarten en bus-en treindienstregelingen kunnen er leuke uitstapjes gepland worden in de omgeving. 
Door het 'bed+bike'-label kunnen de Oostkantons hun belang als fietsregio verder uitbouwen. Bij de infrastructuur hoort een fietsnetwerk van meer dan 850 km. Vooral het fietsknooppunt Velotours en de unieke Vennbahn van het RAVEL-netwerk zijn ontzettend populair.

ADFC
De'Allgemeine Deutsche Fahrrad-Club' (ADFC) is de belangrijkste belangen-en consumentenorganisatie voor fietsers in Duitsland. De organisatie telt ongeveer 140.000 leden. Sinds het midden van de jaren negentig kregen meer dan 5.500 bedrijven in Duitsland het "bed+bike"-Label. Intussen zijn er ook in België, Luxemburg en Oostenrijk 'bed+bike'-labels.

Lees meer over Bed and bike

Wat denk jij ervan?