De mooiste kerstmarkten van Duitsland


CityZapper, een belangrijke website op het gebied van stedentrips, heeft voor de kerst iets leuks in petto: een app die een virtuele rondleiding geeft langs de mooiste kerstmarkten van Duitsland. Beleef de kerst alvast via je tablet of telefoon.

Offline werkende app
De kerstmarkten Duitsland-app van CityZapper staat vol leuke informatie, nieuws en weetjes over de kerstmarkten in Duitsland. De app is gevuld met een complete kerststadsgids waar bijna tweehonderd kerstmarkten centraal staan. Het belangrijkste en meest handige aan de app is dat het geheel offline werkt: bezoekers van de Duitse kerstmarkten kunnen zonder internet de app gebruiken en via GPS bekijken welke markt het dichtst in de buurt is. Daarnaast geeft een uitgebreid kaartje per tip aan hoe bezoekers het beste kunnen lopen. Verpakt in een prachtig design wordt de beleving van kerst via de app nóg specialer.


Erotische kerstsouvenirs

Naast historische kerstmarkten die traditioneel gezien ieder jaar in Duitsland gehouden worden, zijn er ook een aantal alternatieve kerstmarkten te vinden. Zo kunnen bezoekers in Berlijn naar kerstmarkt Holy.Shit.Shopping gaan, waar meer dan 150 jonge designers uit Berlijn hun laatste modeontwerpen, juwelen en ongebruikelijke kunst showen. Ook gay-kerstmarkten zijn erg in trek, zoals Christmas Avenue in Keulen. XXL-kerstcocktails, erotische kerstsouvenirs en ongewone kerstlekkernijen, deze kerstmarkt heeft het. Ook de Scandinavische kerstmarkt op de Schadowplatz in Düsseldorf, is de moeite waard om te bezoeken. Hier worden in grote, witte tenten Scandinavische lekkernijen als Glögi geserveerd. Weer eens wat anders dan glühwein!


Kersttraktaties

Ook het Ruhrgebied mag niet overgeslagen worden tijdens de kerstperiode: onder andere in Essen en Duisburg staan prachtige houten stalletjes, kerstkoekjes, warme wijn en een zee van twinkelende lichtjes klaar om bezoekers warm te verwelkomen. In Leipzig begint kerst al op het Centraal Station en Frankfurt wordt tijdens de kerk veelal geprezen om haar culinaire favoriet Apfelwein-Viertel. Liefhebbers van de Aachener Printen kunnen terecht in Aken en Münster is de beste plek om last-minute kerstcadeaus in te slaan voor onder de boom. Als kers op de taart verklapt de app ook nog doe-het-zelf-recepten van de lekkerste kerstattracties.

Nieuwsgierig geworden? Lees nu alles over de kerstmarkten in Duitsland in de app van CityZapper! Download de app nu gratis voor iOS in de App Store.

Wat denk jij ervan?