Star Clippers lanceert programma 2015/16


Rederij Star Clippers lanceert zijn programma 2015/16. Met drie schitterende zeilschepen - Star Clipper, Star Flyer en Royal Clipper - worden romantische cruises aangeboden van 3 tot 24 nachten, tussen november 2014 en maart 2016.


Diverse bestemmingen
De drie schepen opereren naargelang het seizoen op diverse bestemmingen. In de winter is dat in de Caraïben (Star Clipper vanuit St-Maarten, Royal Clipper vanuit Barbados en Star Flyer vanuit Cuba). In de zomer varen de zeilschepen op de wateren van de Middellandse Zee en de Egeïsche Zee. Tijdens de lente en de herfst zijn er Trans-Atlantische reizen. Daarenboven zitten in het cruisepakket van Star Clippers ook minicruises van drie tot vijf nachten in de Middellandse Zee.

NIEUW VOOR 2015

Tiendaagse Cuba Cruises
De Star Flyer wordt ingezet voor twee nieuwe tiendaagse Cuba-reizen in maart 2016, tussen Cienfuegos, de winterbasis van het schip, en de hoofdstad Havana. De aanleghavens onderweg zijn Maria La Gorda, Isla de la Juventud, Cayo Rico, Cayo Largo, Georgetown en Cayman Brac in de Cayman Eilanden. De afreizen zijn voorzien op 6 en 16 maart 2016.

Venezuela en ABC Eilanden (Aruba, Bonaire, Curaçao)
De Royal Clipper brengt de winter door op de cruiseroutes langs de Bovenwindse Eilanden en de Grenadines, met afreis uit Barbados. Twee nieuwe cruises worden toegevoegd aan het bestaande aanbod. Het is een 14-daagse reis met start in Barbados en vier haltes in Venezolaanse havens (langs de kust van Venezuela liggen mooie, maagdelijke eilanden) en in Aruba, Bonaire, Curaçao, de Grenadines en St-Lucia. Afreizen op 28 maart 2015 en 26 maart 2016.

Laatste seizoen in de Balearen
Star Clippers maakt binnenkort melding van nieuwe cruises voor de zomer 2016. De zomer 2015 wordt het laatste seizoen met een aanbod in de Balearen. Er zijn zes reizen met de Star Flyer, in juli en augustus, een rondreis vanuit Palma langs Formentera, Ibiza, Valencia, Mahon en Soller.

Proefreizen
Voor wie wil proeven van het fantastische leventje aan boord van een Star Clippers zeilboot zijn er mini-cruises met de Royal Clipper, van drie nachten (roundtrip vanuit Venetië), vier nachten (roundtrip vanuit Rome), vijf nachten (van Malaga naar Rome). Met de Star Flyer zijn er cruises, drie of vier nachten, vanuit Cannes en een special cruise van vier nachten n.a.v. Grand Prix de Monaco.

Thematische reizen
Star Clippers biedt voor 2015 acht cruises met als centrale thema ‘yoga en meditatie’. De sessies gebeuren aan boord o.l.v. van hoog gekwalificeerde instructeurs. Ze vinden plaats in de frisse lucht op het open dek, net voor zonsopgang.
·         afreis 18 en 25 januari, met Christel Vollmer, op de Star Flyer vanuit Cienfuegos, Cuba
·         afreis 24 en 31 januari, met Inge Schöps, op de Star Clipper vanuit St-Maarten
·         afreis op 16 en 23 mei, met Raphaella Rose, op de Royal Clipper vanuit Rome
·         afreis op 1 en 8 augustus, met Christel Vollmer, op de Star Flyer vanuit Palma


Cruises en archeologie
Auteur en historica Renate Schneiper geeft lezingen over de Griekse Oudheid en de archeologie van het Middellandse Zeegebied aan boord van de Star Clipper, tijdens een cruise met Star Clipper, vanuit Athene. Afreis 15 en 22 augustus.

Grand Prix de Monaco
Op 19 en 23 mei vertrekt de Star Flyer in Cannes voor twee cruises van vier nachten. Hoogtepunt van de reis is het bijwonen van de Formule 1 Grand Prix de Monaco, respectievelijk de oefenraces en de finale.

Les Voiles de St-Tropez
In september wordt in het zuid-Franse St-Tropez een van de belangrijkste zeilregatta’s van de wereld georganiseerd. Naar aanleiding van deze wedstrijd biedt Star Clippers een cruise met afreis in Cannes op 26 september waarbij gedurende een week de kust van Corsica wordt verkend en de reis eindigt in St-Tropez waar op dat moment de regatta volop aan de gang is. De Star Flyer past overigens perfect in deze scène van zeilschepen en is daarenboven een ideale plek om de wedstrijd gade te slaan.

Korting !
Wie vroeg boekt geniet bij Star Clippers van een korting tot 10 % en dit tot 31 januari 2015 voor de zomercruises en tot 30 april 2015 voor de wintercruises 2015/16.

Wat denk jij ervan?