Het Vakantiesalon van Brussel: sleutel naar ideale reis


Nu de grauwe winter al te lang in het land is en de sleur op het werk er weer in komt, begint het dromen naar de zon. Februari is dan ook een beslissende periode voor de reizende Belg. Vaak heb je tegen dan al wat op internet gezocht of brochures bekeken. En ofwel heb je een punthoofd gekregen van de overvloed aan informatie, ofwel ben je er toch in geslaagd al een idee te krijgen van wat je juist wil. In beide gevallen kan je op het Vakantiesalon terecht. Het kan je helpen in de massa aan aanbod een selectie te maken op maat van jouw voorkeuren. Of je kan er de sfeer van jouw gekozen bestemming opsnuiven en bij ervaren professionals aftoetsen of deze bestemming ook effectief iets voor jou is. In ieder geval is het persoonlijk contact met experts aan wie je gericht vragen kan stellen iets waar geen enkele brochure of website tegenop kan.


Themaroute
Jean is bijvoorbeeld een fervent fietser. Op het Vakantiesalon krijgt hij dankzij de themaroute fietsen informatie over fietsmogelijkheden aangepast aan zijn wensen over de hele wereld. Dit kan gaan van een rustig fietsweekend met maten in Nederland tot de King of the Mountain Challenge in Taïwan. Maar evengoed kan hij er ontdekken wat mogelijk is voor een fietsvakantie met de familie waar hij zijn passie kan overbrengen op het hele gezin of... net een reis waarbij zijn familie van het strand geniet terwijl hij er af en toe even tussenuit glipt op de fiets.

Wat valt er te beleven op het Vakantiesalon?
We nemen je mee doorheen een preview van de wereldreis die het Vakantiesalon is! Wat kan je verwachten? Persoonlijk reisadvies op maat met praktische tips van insiders en allerlei soorten kortingen en voordelen. Op het Vakantiesalon kan je ook deelnemen aan tal van wedstrijden, waaronder De Grote Vakantiewedstrijd. Dankzij deze overkoepelende wedstrijd kan je heel veel mooie prijzen winnen. In de prijzenpot zitten onder andere een week Tunesië, Kaapverdië, Turkije, de USA of Tenerife, en zelfs een midweek in Dubai! Voor meer info, kan je surfen naar www.vakantiesalon.eu/wedstrijd

Frankrijk
Bezichtig een luxe stacaravan op de stand van Vacansoleil (4200) en sta versteld van de vele ruimte die hij biedt met maar liefst twee slaapkamers en zelfs een terras. Je krijgt er een instant vakantiegevoel want deze caravan is een exacte kopie van diegene die voorzien worden op de vakantiebestemmingen zelf.
Proef van lokale specialiteiten en de beste wijnen van Corsica op stand 4440.
Laat je foto nemen op een zelf gekozen vakantiebestemming met behulp van een blue key screen op de stand van Atout France (4450), deel hem op Facebook en win een weekendje Parijs inclusief diner. De foto’s zullen aan de ingang van paleis 4 gratis verdeeld worden.
Op stand 4300 (vlakbij de ingang van paleis 4) vind je tijdens het weekend opnieuw het Vacansoleil Camping Kids Kinderdorp, waar animatie voorzien wordt door een 20-tal professionele animatoren die volledig volgens de Camping Kids animatieformule op de bestemmingen werken met o.a. een minidisco, knutselactiviteiten, meeleeftheater, een schminkstand en nieuw dit jaar: een springkasteel! Breng dus zeker je kinderen mee naar het Vakantiesalon. Alle kinderen van 4 tot 12 jaar zijn welkom en zullen in een veilige omgeving opgevangen worden. Zij zullen alvast van hun mogelijke vakantiebeleving kunnen proeven.
Jan en Mieke gaan voor het vijfde jaar op rij met de kinderen naar Frankrijk. Waarom kiezen zij steeds opnieuw voor onze zuiderburen als bestemming? Het is gemakkelijk want dichtbij, gekend en dus veilig, en natuurlijk ook omwille van de uitstekende gastronomie. Maar na vijf jaar, nu de kinderen ook al wat groter zijn, zouden ze toch graag eens een andere kant van hun geliefde Frankrijk ontdekken.

Wat kan het Vakantiesalon voor hen betekenen?
In paleis 4 van het Salon zijn alle regio’s van La Douce France vertegenwoordigd. Jan en Mieke kunnen er met experten uit elke streek bekijken hoe ze Frankrijk op een andere manier kunnen ontdekken. Zo biedt de Bourgogne onder andere twee ongewone ervaringen in volle natuur waar de kinderen dol op zullen zijn: een overnachting in een echte hobbitwoning die half onder een heuveltje ligt en bekleed is met aarde en gras of... in vlottende 4-sterrenhuizen, volledig bekleed met hout, die op een vijver liggen! Daarnaast kunnen ze zich ook informeren over Aquitaine waar je natuur en gastronomie kan ontdekken aan de hand van een persoonswissel: word truffelexpert in Dordogne, herder in de Pyreneeën of oesterkweker in Arcachon. Werkelijk elke Frankrijkliefhebber komt in paleis 4 aan zijn trekken!
.
Middellandse zee en Europa
Op de stand van Tunesië (5410) wordt allerlei traditionele en modernere animatie voorzien en kan je een heel andere kant van Tunesië leren kennen dan enkel zon, zee en strand. Laat je bijvoorbeeld verrassen door de vele golfclubs en centra voor thalassotherapie die het land rijk is.
Maar liefst vier Star Wars films zijn gedeeltelijk opgenomen in Tunesië. Reden genoeg dus voor een heuse Star Wars filmvoorstelling op zaterdag en zondag telkens om 11u en 15u.
Op de stand van Sunweb (5311) kan elk kind op de foto gaan met de opblaasbare zon van Sunweb, zo het leukste zonnekindje in huis worden en een hippe Trunki reiskoffer voor kids winnen.
Eve en Jolien zijn twee vriendinnen van 26 en 28 die dol zijn op shoppen en constant op zoek zijn naar de nieuwste modetrends. Wanneer ze dit kunnen koppelen aan een leuk reisje, is dat natuurlijk altijd mooi meegenomen. Zo zijn ze al verschillende keren samen naar Londen, Parijs en Milaan gaan shoppen. Maar daar zijn ze ondertussen wat op uitgekeken.

Spanje
Ook de Spaanse steden zetten dit jaar volop in op mode en zijn, met hun extra lange, zuiderse openingstijden, een shopping trip meer dan waard. Op het Vakantiesalon kunnen Eve en Jolien nagaan welke de exclusieve Spaanse modehuizen en grote winkelketens zijn en waar ze de nieuwste coole designs en eersteklas kledingmerken van internationale designers kunnen vinden.

Wie kan er terecht?
Eve en Jolien zijn twee vriendinnen van 26 en 28 die dol zijn op shoppen en constant op zoek zijn naar de nieuwste modetrends. Wanneer ze dit kunnen koppelen aan een leuk reisje, is dat natuurlijk altijd mooi meegenomen. Zo zijn ze al verschillende keren samen naar Londen, Parijs en Milaan gaan shoppen. Maar daar zijn ze ondertussen wat op uitgekeken.
Wat kan het Vakantiesalon voor hen betekenen?
Ook Spanje zet dit jaar volop in op mode en is, met haar extra lange, zuiderse openingstijden, een ideale plaats voor eens een andere shopping trip. Op het Vakantiesalon kunnen Eve en Jolien nagaan welke de exclusieve Spaanse modehuizen en grote winkelketens zijn en waar ze de nieuwste coole designs en eersteklas kledingmerken van internationale designers kunnen vinden.

Dichtbij vakantie
Vlaanderen Vakantieland ontvangt samen met Radio 2 tal van bekende gasten op het Vakantiesalon (stand 6116). Kom tijdens het Holiday Forum luisteren naar de reiservaringen van bekende gasten zoals radiomaker Sven Pichal, MNM-dj Tom De Cock, Radio 2-Madam Britt Van Marsenille en Thuisacteurs Tina Maerevoet (Paulien), Bill Barberis (Toon) en Bart Van Avermaet (Waldek). Recent verscheen het boek De top 1000 van Vlaanderen Vakantieland, als fotoboek, naslagwerk en reisgids in een. Het werk bevat de 1000 favoriete reismomenten en reportages uit het archief van Vlaanderen Vakantieland. Saartje komt er naar aanleiding van de lancering samen met haar collega’s terugblikken op hun reiservaring uit het populaire VRT-programma. Gezien ze er binnenkort mee moeten stoppen (of toch in de huidige vorm), het uitgelezen moment om er nog even van te profiteren!

Neckermann 
Bij Neckerman (stand 6310) ontdek je een technologisch hoogstandje onder de vorm van 3D-animatie met virtual reality glasses, waarmee je onder andere van een virtual tour door New York kan genieten; beoordeelt Roos van Acker haar reisbelevingen over een aantal bestemmingen op 5 en 6 februari;
of kan je je kinderen laten proeven van de kinderanimatieclub (stand 6236) met animatoren, schminkster, talloze spelletjes, kleurplaten en andere.
Oxford Fietsen (stand 6312) voorziet op het Vakantiesalon een parcours waar je e-bikes of elektrische fietsen kan uittesten. Maak een rondje en ervaar zelf het verschil met een gewone fiets!
Hilde en Marc (beide 60) willen er graag al vóór de zomer even tussenuit voor enkele dagen. Liefst willen ze die actief doorbrengen in de natuur ergens dichtbij huis, maar waar ze toch eens iets anders kunnen ontdekken op vlak van cultuur en gastronomie.
Wat kan het Vakantiesalon voor hen betekenen?
Op het Vakantiesalon kunnen ze uitmaken of ze nu liefst naar Luxemburg of Nederland zouden gaan, want beide bieden de mogelijkheid om actief te genieten van de prachtige natuur al wandelend, fietsend of in Drenthe zelfs te paard. In Luxemburg kan dit gecombineerd worden met een culinair hoogstandje in een van de tien Michelinrestaurants en in Nederland tijdens een heuse smaakfietsroute.

Verre bestemmingen
In paleis 7 (7534) kan je een levensechte surfsimulatie ondergaan, waarbij je het gevoel krijgt dat je in een wave zit. Het geheel wordt gefilmd met een Go Pro camera en zal te zien zijn op schermen op de hoofdstand van Neckermann in paleis 6.
Heeft duiken je altijd al aangesproken maar heb je de sprong nog niet durven wagen? Het Vakantiesalon is de uitgelezen kans om kennis te maken met de Belgische Federatie voor Onderwateronderzoek en -Sport Befos. Zij voorzien naast hun stand (7505) een heuse duiktank waar je je eerste duiksensatie kan beleven. Krijg van hen duikverhalen uit eerste hand en bekijk met hen of dit ook de sport voor jou kan zijn.
Op stand 7112 kan je ook de 3D-animatie ‘Fly to Rio’ ontdekken waar je met virtual reality glasses virtueel op ontdekkingstocht kan gaan doorheen Rio de Janeiro.
Op de stand van Taiwan (7618) zijn er infosessies waar experts die Taiwan met de fiets doorkruist hebben, hun handige insider tips en informatie delen met alle geïnteresseerde bezoekers.
Op 7 februari om 11u wordt door Zuiderhuis een lezing met Dixie Dansercoer voorzien in zaal Pergola (eerste verdieping, paleis 5). Hij zal na de lezing ook aanwezig zijn op de stand (7512).
Om 13u op 7 februari kan je je tijdens een infosessie door Dixie Dansercoer en Asteria Expeditions informeren over de exclusief Belgische poolexpeditie naar Antarctica die zij organiseren in 2016 en waarvoor nog steeds ingetekend kan worden (zaal Pergola, eerste verdieping, paleis 5).
Op zaterdag 7 en zondag 8 februari zal op de stand van Japan (7424) het traditionele Japanse behendigheidsspel kendama gedemonstreerd worden.
In de Carribean Village is een bar met live muziek.
Bert en Sofie willen graag voor hun 15e huwelijksverjaardag eens een totaal andere reis uitproberen en overwegen een cruise. Ze hebben echter niet het flauwste benul van wat er allemaal bestaat aan cruises en wat hen het beste zou liggen. Dus waar moeten ze in godsnaam beginnen zoeken?
Wat kan het Vakantiesalon voor hen betekenen?
Zij kunnen in paleis 7 terecht in de Cruise Village waar onder andere Cruise Travel staat, samen met nog vele andere organisatoren van cruises. Cruise Travel helpt mensen in hun situatie kiezen uit het enorme aanbod van gerenommeerde cruisemaatschappijen en kan hen gratis en objectief advies geven over de cruise die het beste bij hen past. Ook kunnen ze er terecht voor volledig uitgewerkte pakketprijzen, een beschrijving van de rederijen en gedetailleerde vlootinfo. Bert en Sofie kunnen het aanbod nadien thuis op hun gemak verder bekijken dankzij de brochure Cruise Kompas.
NIEUW Bezoek de Grayling PR Belgium Press Room op http://press.grayling.be Volg Grayling PR Belgium op @GraylingPR_be
Het Vakantiesalon van Brussel 2015 praktisch
Waar? Brussels Expo - Paleizen 4, 5, 6 en 7 Belgiëplein 1, 1020 Brussel
Wanneer? Van 5 tot en met 9 februari 2015 10u-18u
Tarieven? Volwassenen: €10 (€5 met kortingskaart op de website) Kinderen (-12 jaar): gratis
Meer info? www.vakantiesalon.eu

Wat denk jij ervan?