Handig vanuit Luik: op citytrip naar München


Sinds eind maart vliegt de luchtvaartmaatschappij bmi regional elke dag vanuit Luik naar München. Hierdoor komt de hippe, trendy hoofdstad van Beieren meer dan ooit in aanmerking voor een citytrip. München is de hoofdstad van het bier, zeker tijdens het jaarlijkse Oktoberfest. Maar de stad biedt veel meer.

Architecturale meesterwerken
München is de stad van de hedendaagse architectuur met enkele projecten die wereldwijd bekend zijn zoals de Allianz Arena, de thuishaven van voetbalploeg Bayern. Het stadion lijkt op een reusachtige witte zwemband. Een ander hoogtepunt is de BMW Welt die zich op korte tijd ontwikkelde tot één van de belangrijkste bezienswaardigheden van Duitsland. Het interieur van deze BMW Halle is imponerend, alsof er een wolk van staal en glas boven de hoofden van de bezoekers zweeft.

Topmusea
In de ranglijst van Europese kunstmusea zijn er minstens twee uit München die hoog scoren. Alleen al voor de architectuur van het gebouw zou je het Museum Brandhorst bezoeken. De collectie van moderne en hedendaagse kunst omvat werken van onder meer Andy Warhol en Damien Hirst. Een andere niet te missen topper is de Neue Pinakothek, zeker voor de liefhebbers van impressionistische schilderkunst, met werken van Monet, Renoir, Degas en Cézanne.

Fun
München is een groene stad met talloze parken, ideaal om te wandelen of uit te rusten na een museumbezoek. Er is ook mogelijkheid om actief te ontspannen en dan nog op een heel bijzondere manier. De Eisbach, een kunstmatige rivier in het hart van München is niet alleen een curiosum maar ook een super surfspot.

Gastronomie
Voor de traditionele Beierse keuken moet je in München zijn. De lokale gerechten vind je in de meest eenvoudige restaurants zoals ‘Bratwurstherzl’ vlakbij de Viktualienmarkt. Maar München is ook bekend voor zijn Michelinrestaurants zoals Restaurant Dallmayr en Restaurant Tantris, geopend in 1971 en aanzien als één van de beste restaurants van de wereld.

Vlotte citytrip met bmi regional
·         München is dichterbij dan je denkt, zeker nu met bmi regional vanuit Liège Airport. Er zijn dagelijks vluchten met vertrek in Luik, op vrijdag zelfs twee vluchten. 
Vluchtschema Luik-München (Maandag, woensdag, donderdag, zaterdag)
11u55 – 13u10         Luik - München
Vluchtschema Luik-München (dinsdag, vrijdag, zondag)
16u25 – 17u45         Luik - München
·         Door een afreis in Luik wordt de drukte rond Brussels Airport vermeden. In Liège Airport zijn er goedkope parkingfaciliteiten.
·         bmi regional is bekend om zijn stiptheid en goede service aan boord. Er zijn gratis dranken en snacks aan boord, je kan tot 20kg bagage meenemen en er is een 30 min. check-in regeling.
·         Boeken kan via www.flybmi.com. Een enkel ticket heb je al vanaf 57 EUR (taksen inbegrepen).

Vanuit Luik naar wereldwijde bestemmingen
Passagiers die uit Luik vertrekken hebben dankzij het partnership tussen bmi regional en Lufthansa extra voordelen. In München zijn er connecting flights naar onder meer Azië, de VS, Rusland, Brazilië, Zuid-Afrika. Flughafen München is een belangrijk hub, zeker voor het netwerk van Lufthansa naar meer dan 200 bestemmingen. De vluchtschema’s van bmi regional en Lufthansa zijn op elkaar afgestemd.
Wie naar München wil kan boeken via www.flybmi.com.
Wie vanaf München verder wil reizen via het Lufthansa netwerk, kan boeken via www.LH.com
  
Over bmi
Bmi beschikt over een vloot van 18 Embraertoestellen van het type 135 en 145. De luchtvaartmaatschappij voert meer dan 300 lijnvluchten per week naar meer dan 22 bestemmingen in 10 Europese landen en stelt meer dan 400 mensen tewerk. bmi heeft al 9 jaar lang de titel van ‘meest punctuele airline’. Men opereert een adhoc business charter en vliegt ook in naam van andere carriers. Het netwerk bestaat uit:

Oslo (Noorwegen), Brussel en Luik (België), Esbjerg (Denemarken), Toulouse, Parijs en Nantes (Frankrijk), Rotterdam (Nederland), Bremen, Frankfurt, Düsseldorf, Hamburg, München (Duitsland) Milaan (Italië), Berne (Zwitserland), Jönköping en Karlstad (Zweden), Aberdeen, Bristol, East Midlands, Newcastle, Norwich (Verenigd Koninkrijk). 

Wat denk jij ervan?