Met de trein naar Zuid-Frankrijk


Je wil snel naar Zuid-Frankrijk, om te genieten van vakantie in de Provence of de Côte d' Azur, maar je hebt geen zin om daarvoor een dag in de auto te zitten? Met de trein ben je er voor je het weet! Van Brussel naar Avignon in de Provence? 4 uur later ben je ter plaatse. Liever met de trein naar de Côte d' Azur? 8u later kan je reeds genieten van de zon in Nice. En zonder overstap! Waar kan je allemaal naartoe? Ontdek het hier!

Wanneer je wil vertrekken met de trein dan heb je de keuze om te vertrekken vanuit Brussel, Parijs, Schiphol, Rotterdam, Antwerpen en  Amsterdam. Ook heb je de keuze om te reizen met Thalys of TGV, keuze genoeg om gemakkelijk naar de Côte d' Azur of de Provence te reizen met de trein!Thalys Zon, rechstreeks naar Zuid-Frankrijk
De Thalys Zon, de zomer trein naar Zuid-Frankrijk rijdt enkel in het vakantieseizoen, en enkel op zaterdag. De stopplaatsen voor de Thalys Zon zijn Amsterdam, Rotterdam, Schiphol, Antwerpen, Brussel-Zuid, Valence, Avignon, Aix-en-Provence en Marseille. Het grote voordeel is dat je niet moet overstappen. Je stapt op de trein, en je stapt af ter plaatse.

Thalys Zon, rechtstreeks met de trein naar Zuid-Frankrijk


Met de TGV rechtstreeks naar Zuid-Frankrijk
Wens je meer bestemmingen, dan is het interessanter om eerst met de Thalys tot in Brussel te reizen, en vanuit Brussel de TGV trein te nemen. Brussel-Zuid is een overzichtelijk station, en je kan er vlot je weg vinden naar het juiste perron.

De TGV aan de Côte d' Azur

Met TGV is de keuze uit de bestemmingen veel groter. Ook is het handiger om in Brussel over te stappen dan in Parijs, de trein naar Zuid Frankrijk vertrekt namelijk in een ander station, aan de andere kant van de stad, iets wat veel reizigers niet weten. Een rechstreekste trein naar Zuid-Frankrijk vanuit Brussel is veel handiger. Een extra voordeel is dat er een dagelijkse verbinding is.

TGV brengt je rechtstreeks met de trein naar 22 Franse steden

Met TGV heb je keuze uit veel meer bestemmingen: Nîmes, Montpellier, Toulon Marseille, Aix-en-Provence, Avignon, Valence, Lyon, Sete, Agde, Beziers, Narbonne en  Perpignan.

Interesse om met de trein Frankrijk te ontdekken?
Vind meteen de laagste prijs voor de treintickets richting Frankrijk, per dag zie je de laagste prijs naar je favoriete bestemming! Reserveer je tickets op voorhand, en bekijk de prijzen voor verschillende weekdagen, zo kan je zeker een treinticket vinden dat binnen je budget past!

Laagste prijs kalender trein Zuid-Frankrijk


Wat denk jij ervan?