De Tuilerieën, mooiste park in Parijs

Les Jardins des Tuileries in het centrum van Parijs
In het centrum van Parijs, een drukke wereldstad kan je een prachtig aangelegd park vinden. Hier kan je tijdens je citytrip rustig wandelen, op een stoeltje genieten in het zonnetje of gewoon genieten van het prachtige uitzicht!


De Tuilerieën, prachtig park in Parijs

Een groot deel van het centrum van Parijs wordt omgeven door de Tuilerieën, vanaf het Louvre, tot aan de Place de La Concorde. Toen het Louvre zijn plaats als koninklijk paleis nog vervulde deden de Tuileriën dienst als tuin bij het paleis. Het Louvre en de Tuileriën vormden ooit één geheel.

De Pyramide aan het Louvre
Wanneer je verder wandelt kom je een mooie statige triomfboog tegen, de Arc de Triomphe du Carrousel, deze triomfboog werd gebouwd ter ere van de overwinningen van Napoleon, en deed dienst als toegangspoort tot het Louvre, dat dienst deed als zijn paleis. Deze triomfboog is minder groot dan de bekende Arc de Triomphe op de Place Charles de Gaulle, maar deze is wel zeer mooi afgewerkt.

De Arc du Triomphe du Carrousel, gebouwd ter ere van Napoleon
De Tuilerieën stralen rust en sfeer uit, de grote brede lanen in het park zijn omzoomd met platanen, hier kan je verschillende kraampjes vinden waar je iets kan halen voor te eten of te drinken. Neem gerust een stoel, en plaats je langsheen de grote fonteinen die zijn aangelegd. Het is hier aangenaam vertoeven, een welkome verfrissing in deze drukke en warme stad geniet zoals de echte Parijzenaar van je picnic in je stoel langsheen de fonteinen.. 

Kies maar een stoel uit, en ga zitten in het park
Het eindpunt van de Tuilerieën is de Place de la Concorde, ooit heette dit plein Place de la Revolution. Dit was het plein waar tijdens de Franse Revolutie de executies werden voltrokken. Hier stond de berucht guillotine opgesteld. Na de Franse Revolutie werd dit plein Place de la Concorde gedoopt. Om het grote lege plein op te smukken werd een echte Egyptische obelisk uit Luxor geplaatst van maar liefst 23m hoog!

De fiere obelisk op de Place de la Concorde

Openingstijden van de Tuilerieën

De Jardin des Tuileries is alle dagen geopend van 7u - 23u in de zomermaanden, en van 7u tot 21u in de winterperiode. De toegang is steeds gratis!

Lees meer over Le Jardin des Tuileries

Wat denk jij ervan?

  1. Toch mooi om in rond te wandelen! Toen ik in Parijs was hebben we hier meerdere keren door het park gewandeld, mooi in het zonnetje, op een stoeltje nabij de fonteinen. In het drukste stuk van Parijs zo een park vinden, geweldig!

    BeantwoordenVerwijderen