Met de trein naar Barcelona

Schitterend uitzicht over Barcelona, en park Guell

Je wil een citytrip naar Barcelona, maar je wenst niet te vliegen? Dan kan dit! Dankzij de nieuwe treinverbinding met de Renfe en TGV kan je in no time naar naar Barcelona reizen! Dankzij de nieuwe treinverbinding kan je van Brussel naar Barcelona. 

OUI, het ticketsysteem van de Franse spoorwegen

Geen enkele online tool is zo goed in het vinden van treintickets als dat van de SNCF, met deze tool kan je werkelijk alle bestemmingen bereiken in Frankrijk en de buurlanden, zonder boe of ba zoals ze zeggen, gewoon alle treintickets naar Barcelona tegen de beste prijs!

Met OUI.sncf boek je alle tickets naar Barcelona rechtstreeks

Met de trein sta je zo in Barcelona!

Je kan perfect met de trein naar Barcelona, het enige wat je moet doen is je tickets gewoon meteen boeken bij de Franse spoorwegen, zij zijn de enige rechtstreekse aanbieder van tickets naar Barcelona. Barcelona is vlot te bereiken met de trein! Vanuit Brussel kan je de TGV (de nieuwe naam is InOUI of de Thalys nemen naar Parijs, vandaar stap je over op de trein naar Barcelona. Je kiest een traject afhankelijk van het tijdstip dat je daar wil aankomen. Je bent slechts één overstap verwijderd naar Barcelona. Het treinaanbod varieert van enkel Thalys en TGV tot in Parijs.

In Parijs moet overstappen van Gare du Nord, naar Gare de Lyon. Tussen deze stations zit een klein stukje Metro, die je toelaat om vlot je overstap te maken. Dit is de enige overstap die nodig is, dit is een overstap van Paris Gare du Nord, naar Paris Gare de Lyon. Vanaf daar neem je een TGV of Renfe trein tot in Barcelona Saints, het hoofdstation van de stad. 

TGV (InOUI), Thalys en Renfe hogesnelheidstreinen

De Renfe trein brengt je vanuit Paris Gare de Lyon rechtstreeks naar Barcelona
Dankzij de enorme investeringen de spoorwegen kan je nu perfect met de hogesnelheidstrein vanuit Brussel naar Barcelona, met een reistijd van gemiddeld 9u16min kom je fris en monter aan in het centrum, klaar om de stad te verkennen.

Brussel, Parijs, Barcelona

Dé meest gekozen manier om naar Barcelona te reizen per trein is om het traject op te splitsen in 2 delen. De reden hiervoor is dat er geen rechtstreekse TGV of Thalys vanuit Brussel of Amsterdam naar Barcelona rijdt. Je bent steeds afhankelijk van een overstap in Parijs. Daarom kan het handig zijn om je treinreis op te splitsen in 2 delen. De trein richting Barcelona vertrekt vanuit Paris - Gare de Lyon.
  • Deel 1: Brussel  - Parijs: Hier kan je steeds gebruik maken van de last-minute tickets om met de trein te rijden van Brussel-Zuid naar Paris - Gare du Nord, om dan na de overstap verder te reizen naar Parijs. Zoek niet alleen naar de goedkoopste Thalys tickets, maar kijk zeker ook eens bij TGV (InOui). Zoek de beste treintickets
  • Deel 2: Parijs - Barcelona: Vanuit Parijs heb je een goede hogesnelheidstrein naar Barcelona Sants, het centrale station van Barcelona. De treinverbinding  naar Barcelona is ongeveer 6.30u, en rijdt 3x per dag. Zoek de beste tickets naar Barcelona. 

Wat denk jij ervan?