Ijssculpturen Brugge 2019-2020

Ijssculptuur in Brugge, steeds de moeite om te bezoeken!
Waar kan je de allermooiste ijssculpturen vinden? In Brugge natuurlijk! Hier kan je elk jaar verwonderd zijn door de allermooiste kunstwerken gemaakt in ijs. En ook dit jaar staat er opnieuw een ijssculptuur klaar in Brugge!


Afgeschaft in 2019

Omdat de stad Brugge op zoek is naar een duurzamer alternatief voor het ijssculpturenfestival, wordt er vanaf de kerstperiode van 2019-2020 geen ijssculpturenfestival meer georganiseerd. Omdat volgens het  Brugse stadsbestuur de attractie te energieverslindend is, en onverenigbaar is met de huidige klimaatdoelstellingen. Volgens de organisatie van het ijssculpturenfestival tonen wel al een aantal andere steden interesse in het overnemen van dit project.

Ijs sculptuur festival in digitale tijdperk!

Elk jaar stond het festival in het teken van een kinderheld, Maar dit jaar staat alles in het teken van het licht! Ontwerpers hebben maar liefst 500m² LED schermen ingewerkt in het ijs, wat zorgt voor schitterende effecten! Trek je dikke winterjas aan, doe je extra warme wanten aan, en treed binnen in deze wondere wereld van ijs!

500m2 LED schermen zorgen voor een speciaal effect | (c) Ice Magic

Met de trein naar ijssculptuur festival

Laat je auto thuis, en geniet van het comfort van de trein! Het ijssculptuurfestival staat opgesteld vlak voor de ingang van het station van Brugge. Je kan een B-Dagtrip Ice Magic (Code 444) combi ticket kopen, waarbij je treinticket en je toegangsticket reeds inbegrepen zijn.

Prachtige sculpturen gemaakt door echte kunstenaars!

Info en openingstijden

Ice Magic is alle dagen geopend van af 24/11/2018 tot 6/1/2019 vanaf 10u tot 19u
Gelegen op het stationsplein in BruggeWat denk jij ervan?

  1. Heel spijtig, wij bezochten met kids elke jaar

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is inderdaad jammer dat er geen ijssculptuurfestival meer is in Brugge, dit evenement voor jong en oud zorgde voor een culturele dag weg met het hele gezin. Jammer maar hopelijk zijn er andere steden die dit project willen overnemen!

      Verwijderen