'Semana Santa' in het Zuiden


De lente is in zicht, Pasen is in zicht. Wij horen dan de klokken uit Rome en gaan paaseieren rapen, maar in Zuid-Europa komen de klokken niet… Daar is het tijd voor de ‘Semana Santa’ of Goede Week. Geen twee dagen paasfeest zoals in België, maar een hele week feest in het zuiden.

Malaga

Vueling, de Spaanse premium low-cost maatschappij en de toonaangevende luchtvaartmaatschappij op de luchthaven Barcelona-El Prat, vliegt je naar unieke paastradities in het Zuiden. Semana Santa in Malaga

 Malaga is dé bestemming voor een glamoureus en levendig paasfeest. Een ware festivalsfeer daalt neer over de zuidelijke havenstad tijdens de ‘Semana Santa’, wanneer verschillende spectaculaire processies de stad doorkruisen. Vergeet zeker ook niet de andere highlights die Malaga te bieden heeft. Ontdek de Moorse geschiedenis van de stad in fort de ‘Alcazaba’ en het ‘Castillo de Gibralfaro’. Een bezoekje aan het Picassomuseum mag, in de geboortestad van de beroemde schilder, zeker niet ontbreken. En wie weet loop je in één van de vele tapasbars die andere beroemdheid uit Malaga tegen het lijf: Antonio Banderas.

Festival in Bilbao

Traditioneel en modern gaan hand in hand tijdens de ‘Semana Santa’ in Bilbao. Het Basquefest (24/03-28/03) combineert het drama van de paasprocessies met cultuur, sport en gastronomie. Laat je verbazen door het wereldberoemde Guggenheimmuseum en prikkel je zintuigen in de overdekte Riberamarkt. Huur een auto voor een bezoekje aan één van de verschillende middeleeuwse steden rond Bilbao en ervaar de geschiedenis van de streek. Zin in meer avontuur? De beste surfspots van Spanje zijn niet ver.

Wat denk jij ervan?