Op zoek naar een verblijf tijdens de Ronde?


De Tour kleurt zoals elk jaar de Franse straten, en dat de hele maand juli lang. Deze 103de editie telt 21 etappes en loopt over meer dan 3500 kilometer! De Ronde start dit jaar op zaterdag 2 juli aan het Kanaal. Na de vlakke etappes in de Loire, Languedoc en Bourgondië en de bergetappes in de Pyreneeën en de Alpen lonkt de aankomst in Parijs op zondag 24 juli. En als je nu eens tijdens je Logisverblijf een vertrek en/of aankomst van de Tourrenners zou kunnen meemaken? 

Vier mooie adresjes langs het parcours van de Tour 2016:


Op 5 juli vertrekken de renners in Saumur in de regio Pays de la Loire. Hotel Les Terrasses de Saumur geniet een prachtige ligging op een van de heuvels boven de Loire, waar je uitkijkt op de oude stad Saumur en haar beroemde kasteel. Voor een verblijf in een groene, rustgevende omgeving is dit de ideale stek, met liefst 8000 m2 bloementuinen, een verwarmd zwembad en een bistronomisch restaurant voor de fijnproevers. 

De grote wijnkelders van Saumur en Cadre Noir, het kloppende hart van de Franse ruiterkunst, liggen op een steenworp afstand. Het hotel vormt ook een uitstekende uitvalsbasis om uitstapjes te maken naar de kastelen van de Loire of de abdij van Fontevraud. 
Tweepersoonskamer vanaf 95 €.

CARCASSONNE – Hôtellerie du Château de Floure

Op 13 juli rijdt het peloton van Carcassonne naar Montpellier. Op enkele kilometers van het centrum en de beroemde vestingmuren van de middeleeuwse stad Carcassonne biedt Hôtellerie du Château de Floure een goed compromis: je vindt er landelijke rust vlak bij de stad. Deze romeinse villa werd in de middeleeuwen een klooster en nadien de woning van een schrijver. Er hangt een authentieke sfeer, onder meer dankzij het stijlvolle interieur. Een spa, binnen- én buitenzwembad, tennisveld en een typisch Frans park staan garant voor een verblijf dat volledig in het teken staat van ontspanning. 
Tweepersoonskamer vanaf 110 €.

CLUSAZ – Alp’Hôtel

Megève is de stad van aankomst en vertrek op respectievelijk 21 en 23 juli. Op nauwelijks 15 kilometer bevindt zich Alp’Hôtel. Deze grote traditionele chalet is de perfecte plek om gezellig te cocoonen in het warme houten interieur! Dit hotel vol charme telt maar vijftien kamers. Er heerst dus vanzelfsprekend een familiale sfeer. Maar de eigenaars hebben daarom niet beknibbeld op de ontspanningsfaciliteiten: sauna, hamam, jacuzzi en zelfs een binnenzwembad! Het restaurant Saint-Joseph staat bekend voor zijn verfijnde, smaakvolle streekgerechten.
Tweepersoonskamer vanaf 88 €.

BEDOIN – Hôtel des Pins

De rit van 14 juli ziet er heel spectaculair uit: de renners komen aan op de top van de Mont Ventoux! Een bijzondere en vooral mythische berg voor alle wielerfanaten. Hôtel des Pins, aan de voet van de Mont Ventoux, is een uitstekende stopplaats voor klimmers. Maar dat niet alleen. Want dit Logis in een hedendaags Provençaals huis vol charme is een echte aanrader voor iedereen die op zoek is naar pure rust en ontspanning. Je vindt er enkele hangmatten tussen de dennen, een massageruimte en een zwembad met een mooi ‘strand’ in teak. Maar ook gerechten op basis van wat de plaatselijke markt te bieden heeft, die ’s zomers op het schaduwrijke terras of in de mooie patio worden geserveerd. De rust en de natuur vormen een ideaal kader om te sporten en te relaxen … Een verblijf duurt hier nooit te lang … 
Tweepersoonskamer vanaf 90 €. 

Wat denk jij ervan?