Wandelen en fietsen langs levensbeschouwingen in Mechelen


De stad Mechelen heeft samen met elf geloofshuizen inde stad een wandel- en fietstocht op touw gezet: ‘Start to believe’. Je kan zelf je route uitstippelen en meer te weten komen over de levensbeschouwingen en religies in Mechelen. De stad wil zo elke Mechelaar de kans geven om bij te leren over elkaars geloof en het onderling respect tussen Mechelaars met verschillende religies bevorderen. Alle Mechelse basis- en secundaire scholen kregen de bijhorende brochure toegestuurd.

Grote diversiteit

Mechelen kent een grote diversiteit aan levensbeschouwingen en religies: katholieken, vrijzinnigen, moslims, boeddhisten, protestanten, adventisten, Assyriërs en Chaldeeërs, baha’ï, … De stad Mechelen heeft samen met de huizen van deze levensbeschouwingen een ontspannende en informatieve wandel- en fietstocht op touw gezet: ‘Start to believe’. Deze route leidt je langs elf geloofshuizen, zoals de Mechelse Moskee, het Vrijzinnig ontmoetingscentrum, het Huis van de Mens, de Adventkerk, moskee Al Buraq, de Zandpoortkerk, de Chaldo-Assyrische kerk, de Boeddhistische tempel Wat Dhammamateep, deprotestantse kerk, het christelijke Koraalhuis en de Baha’ï-gemeenschap.


Digitaal

Bij de route hoort een brochure en een digitale podcast, die je meer vertellen over de verschillende levensbeschouwingen, de gebouwen waarin ze gehuisvest zijn en hun geschiedenis. Je duikt onder in de geschiedenis van de Marokkaanse islamitische gastarbeiders, je ontdekt waarom de Boeddhistische tempel vooral Thaise vrouwen telt en waarmee vrijzinnige humanistische consulenten jou kunnen ondersteunen.

Naast inhoudelijke informatie vind je in de brochure ook een stadsplannetje met alle locaties. Zo kan je een parcours uitstippelen langsheen de levensbeschouwingen waarover je graag meer te weten wil komen. Ook de contactgegevens staan in de brochure, zodat je contact kunt opnemen met de verantwoordelijke van de desgewenste levensbeschouwing voor meer informatie of een bezoek. 

Alle Mechelse basis- en secundaire scholen ontvingen zo’n brochure. Scholen of leerkrachten kunnen extra brochures (gewenst aantal) gratis verkrijgen.

Ook particulieren kunnen de brochure opvragen bij de diversiteitsmedewerkster viadiversiteit@mechelen.be.

Wat denk jij ervan?