Düsseldorf op de fiets

 

Met de Grand Départ 2017 in het vooruitzicht staan de schijnwerpers gericht op de vele fietsmogelijkheden die Düsseldorf biedt. De bekende winkel- en cultuurbestemming aan de Rijn heeft bijna 700 kilometer aan fietspaden en 10 fietsvriendelijke hotels. De kosteloze RADschlag App biedt 11 routes om stad en omgeving te ontdekken, waaronder de eerste etappe van de Tour de France 2017. 

Met bijna 700 kilometer aan fietspaden en meer dan één derde van de totale oppervlakte als beschermd natuurgebied, is Düsseldorf naast een populaire winkel- en cultuurbestemming ook een ideale uitvalsbasis voor fietsers. Düsseldorf biedt door de ideale ligging aan de Rijn een aantrekkelijke mix van natuur en stedelijke impressies, die beide met de fiets ideaal te verkennen zijn.


RADschlag app met 11 routes

In de kosteloze RADschlag app en op de RADschlag website vinden fietsers een overzicht van 11 fietsroutes met verschillende afstanden tussen de 11 en 80 kilometer. De route ‘Tour D: France’ volgt de eerste etappe van de Tour de France, die op 1 juli in Düsseldorf start. De 17 kilometer lange route ‘Tour D: Natur Pur’ leidt fietsers naar het zuiden van Düsseldorf en brengt ze door enkele van de mooiste parken en bezienswaardigheden van de stad.

Hoe sfeervol de hoofdstad van Nordrhein-Westfalen bij zonsondergang is, kunnen fietsers ontdekken op de 11-kilometer lange tour ‘Und abends mit Beleuchtung’, die ze langs de verlichte Rheinpromenade en diverse sfeervol verlichte pleinen en kunstwerken voert. De route ‘Darum ist es am Rhein so schön’ laat fietsers de vele mooie plekjes langs de Rijn ontdekken.

Een kaart van de routes is ook als PDF te downloaden of op te halen bij de Tourist Information in de Altstadt of op Düsseldorf Hauptbahnhof. De handige kosteloze RADschlag App biedt naast fietsroutes ook een fietsrouteplanner met navigatie voor Düsseldorf en omgeving en diverse andere tips voor een ideale fietsvakantie.


Fietsvriendelijk hotel Hotel MutterHaus Düsseldorf is een van de tien hotels die is gecertificeerd met het zogenaamde ‚Bett+Bike’-certificaat van de Allgemeine Deutsche Fahrrad-Club (ADFC). Dit certificaat wordt toegekend aan bijzonder fietsvriendelijke hotels, die geen minimale verblijfsduur hanteren en beschikken over onder meer veilige, afgesloten stallingsplekken en aparte ruimtes om natte kleding te laten drogen. Hotel MutterHaus Düsseldorf is gevestigd in een charmant pand dat erg idyllisch gelegen is in een groene omgeving, een ideale uitvalsbasis voor fietsers.

Stadstour met gids

Voor groepen vanaf 10 fietsers heeft Düsseldorf Tourismus een interessante stadsrondrit ontwikkeld met de naam ‚Düsseldorf per Rad’. Deze route van 11,5 kilometer start op de Apollo-Platz en voert langs alle bezienswaardigheden van de stad. De Plus-variant van 25 kilometer steekt met het pondje de Rijn over en voert langs schilderachtige plekjes langs de rivier de Rijn tot aan Kaiserswerth. Meer informatie over deze stadstour is op deze pagina te vinden.


Verblijf tijdens Grand Départ

Bezoekers die de Grand Départ 2017 willen meemaken, vinden op de site van Düsseldorf Tourismus diverse aanbiedingen, waaronder een verblijf in Bett+Bike hotels.

Alle relevante informatie voor fietsers is terug te vinden op onderstaande websites: Wat denk jij ervan?